Következik: 

Svát 14, 5779 · 2019. január 20, vasárnap
Menu

Meghalt Hermann Ildi fotóművész

Hermann Ildi korosztályának egyik legfontosabb és legismertebb fotóművésze volt, aki New Yorkban élő magyar holokauszttúlélőkről készített portrésorozatot. Munkásságát rangos díjakkal ismerték el.

Az 1978-as születésű Hermann Ildi korosztályának egyik legfontosabb és legismertebb fotóművésze volt – írja búcsúztatójában az Index, ahol nemrég megjelent Hermann Ildi cikk- és portrésorozata, amelyet New Yorkban élő magyar holokauszttúlélőkről készített.

Hermann Ildi munkásságát olyan rangos díjakkal ismerték el, mint például a Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj, a 2012-ben elnyert nemzetközi Lucien Hervé és Rodolf Hervé fotográfiai különdíj, 2018-ban a New York-i Asylum Arts ösztöndíj a Hiányzó történetek sorozatért, majd a 2019-es Capa-nagydíj ösztöndíj Az utolsó túlélők – itthon maradt magyar zsidók hiányzó történetei pályaművéért.

(Index)

 

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp