Meghalt Hermann Ildi fotóművész

Hermann Ildi korosztályának egyik legfontosabb és legismertebb fotóművésze volt, aki New Yorkban élő magyar holokauszttúlélőkről készített portrésorozatot. Munkásságát rangos díjakkal ismerték el.

Az 1978-as születésű Hermann Ildi korosztályának egyik legfontosabb és legismertebb fotóművésze volt – írja búcsúztatójában az Index, ahol nemrég megjelent Hermann Ildi cikk- és portrésorozata, amelyet New Yorkban élő magyar holokauszttúlélőkről készített.

Hermann Ildi munkásságát olyan rangos díjakkal ismerték el, mint például a Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj, a 2012-ben elnyert nemzetközi Lucien Hervé és Rodolf Hervé fotográfiai különdíj, 2018-ban a New York-i Asylum Arts ösztöndíj a Hiányzó történetek sorozatért, majd a 2019-es Capa-nagydíj ösztöndíj Az utolsó túlélők – itthon maradt magyar zsidók hiányzó történetei pályaművéért.

(Index)

 

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp