Egy amerikai rabbi a veséje után a mája egy részét is egy idegennek adományozta

Ephraim Simon rabbi tíz évvel ezelőtt adományozta oda egyik veséjét egy idegennek, most a mája egy részét ajánlotta fel egy másiknak.

Ephraim Simon rabbi 50 éves, kilenc gyereke van és a New Jersey-i Chabad egyik központjának a társigazgatója. A rabbi ezen kívül szervdonor is egyben, tíz évvel ezelőtt már az egyik veséjét odaadta egy idegennek, és 2012 óta próbálja a májának egy részét is felajánlani egy rászorulónak.

Ephraim Simon rabbi és Adam Levitz a műtét után lábadoznak

Ezidáig azonban rendre visszautasították a kórházak, mivel már hiányzik az egyik veséje, és ez kockázatot jelenthet a műtét során, de az már eleve gyanús szokott lenni, ha valaki egy idegennek szeretné felajánlani valamilyen szervét. Végül egy clevelandi kórház elfogadta a rabbi felajánlását, így májának egy részével sikerült megmentenie Adam Levitzet, egy 44 éves, három gyermekes édesapát, akinek a mája Crohn-betegség következtében rongálódott meg súlyosan.

Simon rabbi és Levitz először csak röviddel a műtét előtt találkoztak. Simon a Chabad hírportáljának, a Collive-nek elmondta, hogy rabbiként mindig a szeretetről és az önzetlenségről beszél, és megpróbál tenni is másokért. Most lehetőséget kapott arra, hogy az élettel ajándékozzon meg valakit, és semmiképpen nem szerette volna kihagyni ezt a lehetőséget.

(JTA)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp