Új terveket készíthet a kormány a Sorsok Házának

Izraeli lapértesülések szerint Orbán Viktor a Sorsok Háza kérdéséről is egyeztetett Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel brazíliai találkozásuk során.

Orbán és Netanjahu Jair Bolsonaro brazil elnök beiktatási ünnepségén találkoztak Brazíliavárosban, ahol a Times of Israel értesülései szerint a Sorsok Háza ügye is szóba került. Az izraeli angol nyelvű lap egy magas rangú izraeli kormányzati forrásra hivatkozva arról ír, hogy Orbán arról tájékoztatta az izraeli kormányfőt, hogy egy új terv elkészítésén dolgoznak a sokak által vitatott Sorsok Háza koncepciója helyett.

Orbán Viktor Benjámin Netanjahuval is tárgyalt a brazil elnök beiktatásán – Kibic Magazin

Orbán Viktor miniszterelnök és Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő is részt vett Jair Bolsonaro megválasztott brazil elnök beiktatási ünnepségén Brazíliavárosban, ahol a magyar-izraeli kapcsolatok aktuális kérdéseit is megvitatták. A 2019 elején Jeruzsálemben tartandó V4-Izrael csúcstalálkozóról is tárgyalt Orbán Viktor magyar és Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök Brazíliavárosban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár kedd este.

Az izraeli 10-es csatorna korábban arról számolt be, hogy egy magyar küldöttség tárgyalt a Sorsok Házáról az izraeli miniszterelnöki hivatal illetékeseivel. A csatorna azt az információt kapta Netanjahu hivatalától, hogy Izrael csak olyan narratíva elfogadását tudja támogatni, amely megegyezik a Jad Vasem és más neves holokausztmúzeumok által elfogadott történelmi tényekkel. A magyar kormány részéről azt a választ kapta az izraeli miniszterelnökség, hogy a Sorsok Háza csak a teljes konszenzus elérése esetén fog megnyílni.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp