Izraeli zászlón taposhatnak végig a jordániai szakszervezetek székházába érkezők

Egy nagy méretű izraeli zászlót helyeztek el Jordániában a Szakmai Szakszervezetek Szövetsége székházának bejáratánál, hogy minden odaérkező megtaposhassa azt. A szervezet ezzel tiltakozik Izrael megszálló politikája ellen.

A Szakmai Szakszervezetek Szövetsége egyelőre csak az ammáni székháza bejáratának padlójára festett fel egy nagy méretű izraeli zászlót, hogy jövet-menet bárki megtaposhassa azt. A tervek szerint azonban minden irodájuk bejáratánál hasonlóképpen járnának el. Szerintük ugyanis Izrael folyamatosan megszállva tartja a palesztin területeket, ami ellen a szövetség az ország zászlajának megtapostatásával kíván tiltakozni.

Jumana Ghunaimat, Jordánia médiaügyi minisztere és kormányszóvivője éppen Izrael zászlaján sétál keresztül

Korábban már Jordánia médiaügyi minisztere és kormányszóvivője, Jumana Ghunaimat is végigsétált a kihelyezett izraeli zászlón. Ghunaimat cselekedetét az izraeli külügyminisztérium tiszteletlenségnek minősítette, egyben bekérette Jordánia nagykövetét az ügy tisztázásának érdekében.

A jordániai miniszterelnök, Omar Razzaz viszont inkább egy oldalsó bejáratot használt, amikor ugyanabba az épületbe látogatott el, annak érdekében, hogy elkerülje az izraeli zászló megtaposását. Ezzel együtt a jordániai kormány azt közölte, hogy nem tudnak semmit tenni az ügyben, az épület ugyanis magántulajdonban van.

Jordánia 1994-ben békemegállapodást írt alá Izraellel, amit a Szakmai Szakszervezetek Szövetsége vezetői mindig is elleneztek. A Jordánia és Izrael közötti kapcsolat a békeszerződés ellenére sem nevezhető felhőtlennek.

(Haaretz)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp