Lévai Eszter: Merre tartasz Izraelem?

És mindig lesznek, akik nyakatekert okfejtéssel magyarázgatják, hogy Orbán miért nem, és Bibi miért igen. Pedig nem.  – Lévai Eszter tárcáját ajánljuk az izraelinfo.com-ról.

Benjamin Netanjahu bejelentette, akkor sem vonul vissza, ha vádiratot nyújt be ellene az ügyészség.

És kész a Masterplan.

Első lépés: megnyerni a választást. Ehhez természetesen be fogja vetni teljes szokásos fegyverzetét. Biztonsági riogatást hangoztatni folyamatosan, talán egy hadjáratot is indít Gázában, azt ne mondják, hogy nem elég keménykezű. Aztán a másik politikai oldalt ellene szőtt politikai konspirációval és puccsal vádolni, szereplőit karaktergyilkossággal beszennyezni és ellehetetleníteni – noha ugye a demokráciának az volna az ő rendje, hogy az ellenzék célja a hatalom átvétele, hátha ők jobban tudják a megoldásokat a folyamatosan érkező kihívásokra.

Aztán ha győzött, akkor második lépés: megszavaztatja sameszeivel a „francia törvényt”. Miszerint hivatalban lévő kormányfő ellen nem indulhat bírói eljárás. És innen már övé az ország. Izrael én vagyok, azt teszek, amit akarok, (millió sékelnyi „ajándék” gondosan fekete szatyorba csomagolva, kinek mi köze hozzá, médiaszabályozás a közjó milliárd sékelben mérhető kárára, ha cserébe csontig benyalnak a szent családnak, stb. )

És ezzel az izraeli demokrácia dicső hetven éves történetének végére értünk, noha sikerült bebizonyítanunk, hogy a Közel-Keleten, ellenséges környezetben is lehetséges a parlamenti demokrácia.

A teljes cikk itt olvasható:

Merre tartasz, Izraelem? ” Izraelinfo

Benjamin Netanjahu bejelentette, akkor sem vonul vissza, ha vádiratot nyújt be ellene az ügyészség. És kész a Masterplan. Első lépés: megnyerni a választást. Ehhez természetesen be fogja vetni teljes szokásos fegyverzetét. Biztonsági riogatást hangoztatni folyamatosan, talán egy hadjáratot is indít Gázában, azt ne mondják, hogy nem elég keménykezű.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp