Jó biznisz a távimádkozás Jeruzsálemben

A keresztény és zsidó hívek is szívesen fizetnek azért, hogy a papok és a rabbik imádkozzanak helyettük a szent helyeken, ha nem tudnak személyesen elvándorolni Jeruzsálembe.

Egyre több cég kínál az ősi városban távimádkozási lehetőséget a hívek számára, amely ilyenkor karácsony táján különösen népszerű a keresztények körében.

Egy évezrede zarándokolnak keresztények, zsidók és muszlim hívek a szent városba, hogy kapcsolatba lépjenek Istennel. Úgy tűnik, mára ez a probléma könnyen megoldhatóvá válik a globális piacnak köszönhetően. Vállalkozások és adománygyűjtő jótékonysági szervezetek kínálják szolgáltatásaikat mindazok számára, akik nem tudnak személyesen megjelenni Jeruzsálemben.

A Holy Land Prayer nevű site 15 dollártól 40 dollárig kínálja szolgáltatásait azoknak a keresztényeknek, akik Jézus feltételezett megfeszítésének helyén, a Szent-Sír templomban szeretnének egy pappal imádságot elmondatni.

Online Prayer Request Site

For Christians, praying is the basic act of communicating with God. There are thousands of formal prayers, but a prayer from the heart can be even more powerful. Close your eyes, think about what you want to ask the Lord, then choose one of our services below to send us your prayer.

A zsidók számára a Siratófal a legszentebb imahely, ahol az emberek papírra írt imádságokat, kívánságokat szoktak elhelyezni a fal kövei között. Ma már több zsidó csoport nyújt segítséget, sokszor ingyen, hogy email-en kapott üzeneteket nyomtat ki és helyez el a szent helyen.

De mások pénzért dolgoznak. A Western Wall imádság közvetítő szolgálat 29 dollárért 30 napon belül rakja be a cédulákat a kövek közé, de 24-órás expressz szolgáltatást is nyújt 79 dollárért.

Home

40 Days of Prayer for you at the Kotel

Egy másik zsidó adománygyűjtő szervezet az adományokért cserébe kínálja a papírok elhelyezését, illetve azt, hogy rabbik és Tóra tudósok fognak imádkozni az adakozóért az adományt követő 40 napon.

A legkifinomultabb szolgáltatást nyújtó cégnél az adományok 3600 dollárnál kezdődnek, és azt kínálják, hogy 10 ember naponta fog imádkozni az illetőért a Siratófalnál. De rendelhetők olyan extrák is, hogy az egész Zsoltárok Könyvét felolvassák a helyszínen.

A Western Wall Prayers nevű céget Batya Burd-Oved alapította, aki szerint a legáltalánosabb, hogy valaki a házassága vagy az egészsége miatt akar imádkozni. „De most azt kérjük Istentől, hogy valakinek sikerüljön a vizsgája, egy másiknak pedig a gyereke munkát találjon”, mondta a tulajdonosnő.

A teljes cikk itt olvasható:

Christians and Jews pay for ‘proxy prayers’ in Jerusalem

Priests and rabbis pray at holy sites for worshippers unable to make pilgrimage to ancient city

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp