Halállal végződött egy kisfiú körülmetélése

Olaszországban csak nagyon drágán érhető el ez a beavatkozás, így a szegényebb zsidó és muszlim családok sokszor fordulnak sarlatánokhoz, akik potom pénzért, de megfelelő szakmai felkészültség híján végzik a kisfiúk körülmetélését.

Gyilkossággal vádolnak az olasz hatóságok egy 66 éves, líbiai születésű amerikai állampolgárt, miután a férfi annyira elrontott egy körülmetélést, hogy egy kétéves fiú belehalt a vérveszteségbe.

Az index.hu szerint a műtétet egy monterotondói menekültközpontban hajtották végre Róma közelében két kisfiún, akik egy menekültstátuszt kapott nigériai anyától születtek még 2017 januárjában Olaszországban.

A helyi jelentések szerint a nő katolikus vallású, de a nigériai muszlim tradíciókra tekintettel mégis azt szerette volna, ha körülmetélik a fiait.

Antonino Lupi, Monterotondo polgármestere elmondta, hogy az anya titokban kérte ezt a beavatkozást, mert az országban egyik közegészségügyi intézményben sem hajthatnak végre körülmetélést.

Foad Aodi, az olaszországi külföldi orvosok egyesületének alapítója azonban elmondta, hogy a procedúra magánúton legalább 2000 euróba kerül, amit sokan nem engedhetnek meg maguknak, ezért más módon próbálják meg elintézni a műtétet.

Aodi hozzátette azt is, hogy Olaszországban az ilyen beavatkozások több mint 35 százalékát az emberek otthonában végzik, és egyben arra kérte az egészségügyi minisztériumot, hogy tegyék elérhetőbbé a körülmetélését a szegényebb muszlim és zsidó családok számára, szerinte ugyanis ellenkező esetben tovább folytatódik majd az a gyakorlat, hogy sokan olyan emberekhez fordulnak, akik nem értenek a dologhoz, de akár 20 euróért is vállalják a műtétet.

Belehalt a körülmetélésbe egy gyerek Olaszországban

Gyilkossággal vádolnak az olasz hatóságok egy 66 éves, líbiai születésű amerikai állampolgárt, miután a férfi annyira elrontott egy körülmetélést Róma közelében, hogy egy kétéves fiú belehalt a vérveszteségbe, ikertestvére életéért pedig továbbra is küzdenek az orvosok – írja az Independent.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp