Börtönbe zárták azt a neo náci férfit, aki át akart térni a zsidó vallásra

Bűnösnek találta és börtönbe zárta a bíróság azt a házaspárt, amely Hitler után nevezte el a gyerekét, mivel egy illegális neo náci csoportnak voltak a tagjai.

A birmighami királyi bíróság szerint 6 ember, köztük a 22 éves Adam Thomas és a 38 éves Claudia Patatas is csatlakozott az illegálisan működő Nemzeti Akció nevű csoporthoz.

Thomas 6 és fél, Patatas 5 év börtönbüntetést kapott.

A bírók elmondták, hogy a házaspár bevallása szerint azért adták a gyereküknek az Adolf nevet, hogy ezzel tisztelegjenek a náci diktátor emlékének, és az otthonuk svasztikákkal és Klu Klux klános ikonográfiákkal van feldíszítve.

Fotók pedig arról tanúskodnak, hogy Thomas a magasba tartja a fiát a lakásukban, miközben KKK-s csuklya van a fején.

Egy hónapja számolt be a Jewish Chronicle arról, hogy Thomas korábban hónapokat töltött Izraelben, és szeretett volna áttérni a zsidó vallásra. Még jeshivába is járt Jeruzsálemben, mielőtt elfordult a zsidóságtól.

A Machon Meir-i jeshiva szóvivője akkor azt mondta: „valóban tanult nálunk ez az ember, de egy idő múlva érzékeltük, hogy egy igazi mesüge. Ez nem volt egyértelmű az elejétől kezdve, mert viszonylag járatos volt a Tórában, kellemes volt a stílusa, kedves ember benyomását keltette.”

„Fantasztikus memóriája volt és szenvedélyesen érdekelte a Tóra. De volt egy sötét oldala is, és nyitottsága az extremizmusok iránt. Amikor erre rájöttünk, már tudtuk, hogy nincs helye köztünk.”

A Machon Meir megerősítette, hogy Thomas „Avi Thomas” néven iratkozott be hozzájuk, az osztálytársainak pedig Avi Ben Avrahamként mutatkozott be.

Thomas és Patatas Portugáliából származnak. Egy másik Nemzeti Akció taggal folytatott beszélgetés során Patatas azt mondta: „minden zsidót el kell pusztítani”, Thomas pedig arról beszélt, hogy „elviselhetetlenek a nem-fehér emberek”.

Neo-Nazi who tried to convert to Judaism jailed for National Action membership

A couple who named their baby after Hitler have been jailed, after being found guilty of being members of an illegal neo-Nazi group. Adam Thomas, 22, and Claudia Patatas, 38, of Waltham Gardens in Banbury, Oxfordshire, were among six people sentenced for being members of National Action at Birmingham Crown Court.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp