Szimpátiatüntetést tartottak a tel-avivi magyar nagykövetség előtt

A demonstrálók a nagykövetség falára ragasztott üzenetekkel fejezték ki, hogy a napokban Magyarországon zajló kormányellenes tüntetések céljai mellett állnak.

Tel-Avivban a magyar nagykövetség előtt Izraelben élő magyarok tartottak szimpátiatüntetést. A demonstrálók a túlóratörvény ellen tiltakozókkal fejezték ki szolidaritásokat. A nagykövetégre angol és magyar nyelvű falragaszokat helyeztek el, amelyeken független bíróságot, szabad sajtót, szabad egyetemet és szabad munkásokat követeltek. Mécsesekből pedig az O1G feliratot rakták ki.

Today we organized a protest in front of the שגרירות הונגריה תל אביב / Embassy of Hungary in Tel-Aviv. We posted our…

Geplaatst door Viktor Eichner op Maandag 17 december 2018

A demonstrációról a Facebook-oldalán hírt adó Eichner Viktor arról is beszámolt, hogy félórával a tüntetés befejezését követően az üzeneteket már le is szedték a nagykövetég faláról. Viktor mindenesetre visszament a nagykövetséghez és pár lépéssel arrébb újból kiragasztotta az üzeneteteket. Mint írja: „ha pár lépéssel odébb vannak, akkor talán nem fogják azonnal eltávolítani azokat”.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp