Soros György lett az év embere a Financial Times szerint

Az év emberének választotta Soros Györgyöt a Financial Times brit üzleti napilap, amely a befektetőről mint a liberális demokrácia, a nyitott társadalom alapvető képviselőjéről ír szerdai számában.

A brit napilap szerint Soros György elért eredményei és az általa képviselt értékek végett érdemelte ki a címet. Soros napi támadásokkal küzd aktivitása és világról alkotott liberális elképzelései miatt. Egy eszme a populisták ostromában, támadják minden oldalról, Oroszországtól Amerikáig. A cikk szerint személyével kapcsolatban számos antiszemita összeesküvés-elmélet látott napvilágot. 

Soros György

Nyitottsága, a média szabadsága és az emberi jogok iránti elkötelezettsége pedig felkeltette az Európában egyre erősödő tekintélyelvű rezsimek és a populisták haragját. Alig telik el egy nap olyan nyilatkozatok és kijelentések nélkül, amelyek ne „a világpolitika mesteri manipulátoraként” ábrázolnák – olvasható a cikken.

A Financial Times arról is ír, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, aki maga is Soros által finanszírozott ösztöndíjas volt korábban, eszközként használta kampányához. Orbán hamis vádjai szerint a milliárdos a forrása annak az európai uniós tervnek, amely migránsokkal árasztaná el a kontinenst. A magyar kormánypárt ki is plakátolta Sorost, amely a kritikusok véleménye szerint a „nevető zsidó” náci falragaszokat idézi.

Akkor most antiszemitizmus a sorosozás, vagy sem? – Kibic Magazin

Már lassan a csapból is Soros György folyik, hála a kormány lankadatlan propagandájának. Egyesek úgy vélik, nincs azzal semmi gond, ha pont egy gazdag zsidót állítanak be minden rossz okozójaként, mások szerint viszont ez nem más, mint a legsötétebb idők klasszikus antiszemitizmusa.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp