Tű nélkül ad pontos diagnózist az új díjnyertes izraeli találmány

Többek között a rákról, a Parkinson-kórról ad eredményt jóval a tünetek megjelenése előtt. Az innováció egy arab-izraeli professzor érdeme, aki nemrég vette át az Európai Unió innovációs díját.

A Sniffphone egy „elektromos orr”, amely levegővételből készít diagnózist. A Sniffphone 86-93 százalékos pontossággal képes diagnosztizálni olyan betegségeket is, mint például a rák, a Parkinson kór és a krónikus vesebetegségek. Mindezt jóval a tünetek megjelenése előtt.

A találmány a Technion egyik izraeli-arab professzorának, Hossam Haick-nak az érdeme, aki nemrégiben vette át az Európai Unió innovációs díját a fejlesztéséért.

SniffPhone | Smart Phone for Disease Detection from Exhaled Breath

SniffPhone is a compact handheld device that measures exhaled breath for early diagnosis of cancer. The user holds the device in front of his or her mouth, and exhales onto the SniffPhone. The device then takes a sample of the exhaled breath and measures the contained Volatile Organic Compounds (VOCs) using highly sensitive nanotechnology-based chemical sensors.

A Sniffphone úgy működik, hogy nanodetektorok továbbítják a páciens légzéséből kinyert információkat egy algoritmus számára, amely azonosítja a betegséget és diagnózist készít a beteg és az orvos számára.

Ez az izraeli innováció egy olyan technológiát teremtett, amely kevésbé fájdalmas és egészségesebb jövőt biztosít valamennyiünk számára.

Forrás: israelieconomyinhungary.blog.hu

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp