Újabb híres sportoló tisztelgett a pittsburghi zsinagóga áldozatainak emléke előtt

Julian Edelman, a New England Patriots zsidó származású sztárja a vasárnapi pittsburghi vendégjáték alkalmából húzott fel héber felirattal díszített cipőket.

Vasárnap Pittsburghben játszott a New England Patriots amerikaifutball-csapat. Ebből az alkalomból döntött úgy a csapat egyik sztárjátékosa, Julian Edelman, hogy lerója tiszteletét az októberi támadás 11 áldozata előtt.

Edelman cipőjének egyik párján az Élet Fája zsinagóga héber neve volt látható, míg a másikra egy Dávid-csillag, és az Erősebb a gyűlöletnél szlogen került fel. Edelman édesapja zsidó, és korábban a sportoló is támogatója volt az egyik bostoni zsidó közösségnek.

Nem csak Edelman, de a Patriots tulajdonosa, Robert Kraft is a zsinagógában meggyilkolt áldozatokra emlékezett. Az ortodox zsidó családból származó Kraft a mérkőzést megelőző szombaton látogatott el az Élet Fája zsinagógában tartott istentiszteletre.

Korábban Edelmanhoz hasonló módon emlékezett az áldozatokra a helyi Pittsburgh Steelersben játszó Ben Roethlisberger is. A csapat irányítója közeli kapcsolatot ápol Michele Rosenthallal, akinek két fivére is életét vesztette a merényletben.

A zsinagógában meggyilkoltak előtt tisztelgett a pittsburghi futballcsapat sztárja – Kibic Magazin

Dávid-csillaggal és az áldozatok nevével díszített cipőben lépett a pályára tegnap Ben Roethlisberger, a Pittsburgh Steelers amerikaifutball-csapat játékosa. A pittsburghi Élet Fája zsinagógában elkövetett merénylet után a város egységesen állt ki az antiszemita gyűlölet ellen. Így tett többek között a helyi amerikaifutball-csapat, a Pittsburgh Steelers és annak szurkolói is, akik a támadást követő napon egy perces néma csenddel emlékeztek meg az áldozatokról.

Idén októberben 11 embert megölt és többeket megsebesített egy antiszemita merénylő a pittsburghi Élet Fája zsinagógában. A gyilkost a rendőrség elfogta, és 29 vádpontban kell majd a bíróság előtt felelnie. Többek között többrendbeli gyilkossággal, gyűlölet-bűncselekmény elkövetésével, fegyveres támadással és félelemkeltéssel vádolják meg. Az ügyészség a halálbüntetés lehetőségét sem tartja kizártnak.

(JTA)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp