Már négy terroralagutat talált az izraeli hadsereg a libanoni határnál

Az izraeli hadsereg már négy olyan alagutat tárt fel a libanoni határ alatt, amelyet a Hezbollah egy későbbi támadásra készülve fúrt katonái számára. Az alagutak súlyosan sértik Izrael szuverenitását.

„A Libanonból Izrael területére átnyúló alagutat feltárták, az életét veszélyezteti, aki belemegy” – jelentette be közleményében a hadsereg a vájatban elhelyezett robbanó eszközökre utalva. „A Libanon területéről kiinduló alagutak kiásásáért a libanoni kormányt terheli a felelősség. Az alagutak súlyosan megsértik a második libanoni háború lezárásakor, 2006-ban született 1701. számú ENSZ-határozatot és Izrael szuverenitását” – tette hozzá a katonai szóvivő.

A közel két hete indított Északi Pajzs fedőnevű hadművelet keretében korábban már három „támadóalagutat” fedeztek és számoltak fel az izraeli hadsereg szakemberei.

Gadi Ejzenkot vezérkari főnök szerint hetekig is eltarthat a Libanoni határ mentén a támadó alagutak felkutatására indított akció, amelyhez több olyan technológiai eszközt is felhasználnak, melyeket korábban a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet határmenti alagútjainak megtalálására hoztak létre.

Megsemmisíti az izraeli hadsereg a Hezbollah alagútjait a libanoni határnál – Kibic Magazin

Az izraeli hadsereg bejelentette, hogy felkutatja és felszámolja azokat az alagutakat, amelyeket a Hezbollah libanoni síita terrorszervezet fúrt a határ alatt, hogy rajtuk keresztül meglepetésszerű támadásokat hajtson végre Izrael ellen. Jonatán Konrikusz alezredes, az izraeli hadsereg szóvivője közölte, a hadseregnek tudomása van arról, hogy a Hezbollah számos ilyen alagutat fúrt a libanoni határ alatt, de a kedden megkezdendő, Északi Pajzs fedőnevű művelet keretében felszámolja ezeket.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp