Egyhangúlag megerősítette pozíciójában Heislert a Mazsihisz közgyűlése

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A szervezet teljes egyetértésben kiállt a MAZSIHISZ elnöke és vezetése mellett a Figyelő hetilap címlapján Heisler András elnököt ért támadás kapcsán.

A Szövetség Közgyűlése  szolidaritását fejezte ki a MAZSIHISZ elnöke irányába, és az ezzel kapcsolatos határozatot egy tartózkodással egyhangúlag elfogadta december 16-án.

„Nem kértem, nem javasoltam, az egy tartózkodás én voltam. Egyébként meg köszönöm, az egyértelmű kiállás jól esett”, írta Facebook közleményében vasárnap este Heisler András, a Mazsihisz elnöke.

A határozat kimondta, hogy a Mazsihisz elvi éllel utasít vissza minden kódolt vagy kevésbé kódolt antiszemita narratívát.

Nem kértem, nem javasoltam, az egy tartózkodás én voltam. Egyébként meg köszönöm, az egyértelmű kiállás jól…

Geplaatst door Heisler András Mazsihisz elnök op Zondag 16 december 2018

Mint arról korábban beszámoltunk a Figyelő egyik címlapján Heisler Andrást ábrázolja aláhulló húszezresek között. A Mazsihisz szerint a címlap szándékos karaktergyilkosság, és az izraeli nagykövet is aggodalmát fejezte ki a kép miatt.

A Figyelő azt állította, hogy a hitközség a Rumbach zsinagóga rekonstrukciójára és az Együttélés Háza projekt megvalósítására kapott 3,2 milliárdos állami támogatás egy részével nem tud elszámolni. Szerintük Heisler trükközni próbál a pénzzel, és nem világos a számukra az sem, hogy miről fog szólni az Együttélés Háza.

A hitközség szerint a címlap állítása tételesen valótlan, ugyanis a Rumbach zsinagóga-projekt ügyében a Mazsihisz minden elszámolási kötelezettségének határidőben eleget tett.

A Figyelő nemrég olvadt be a legtöbb kormánypárti médiát összefogó Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványba. A hetilap ezelőtt viszont annak a Schmidt Máriának a tulajdonában volt, akivel Heislernek és a Mazsihisznek komoly konfliktusa volt a Sorsok Háza koncepciójának kialakítása miatt.

Mazsihisz: Valótlanságokat állít a Figyelő, uszító a címlapja – Kibic Magazin

A Figyelő eheti címlapján Heisler Andrást ábrázolja aláhulló húszezresek között. A Mazsihisz szerint a címlap szándékos karaktergyilkosság, és az izraeli nagykövet is aggodalmát fejezte ki emiatt. „A Figyelő 2018/48. számának címlapján megjelent Szövetségünk elnökét ábrázoló fotó-montázs közösségünkkel szembeni évszázados sztereotípiák felélesztésére alkalmas” – olvasható a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) vezetősége által kiadott közleményben.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp