Budapesten skandáltak antiszemita rigmusokat a Chelsea szurkolói

Az angol Chelsea focicsapat zsidózó szurkolóitól hangos a brit sajtó. Ezúttal Budapesten, a Groupama Arénában hangzottak el az antiszemita rigmusok.

Csütörtökön a fehérvári Vidi a budapesti Groupama Arénában fogadta az angol Chelsea-t az Európa-liga csoportkörének utolsó fordulóján. A Chelsea híresen rasszista szurkolói ezúttal sem fogták vissza magukat, és zsidózó, antiszemita rigmusokat skandáltak a mérkőzés alatt. Az UEFA, az Európai Labdarúgó-szövetség vizsgálatot indított a rasszista bekiabálók ellen.

A Chelsea szurkolói tegnap a Groupama Arénában

A mérkőzést követően a Chelsea egy nyilatkozatot adott ki, amelyben közlik, hogy náluk nincs helye a vallási gyűlöletnek, és akik antiszemita rigmusokat skandálnak, azok szégyent hoznak a klubra. A Chelsea ilyen esetekben a legszigorúbb büntetést szokta alkalmazni.

A Chelsea tulajdonosa, a zsidó származású Roman Abramovics orosz (és most már izraeli) milliárdos üzletember azonban nemrég azt a megoldást is felvetette, hogy az antiszemita szurkolóknak egy oktatási programon kell részt venniük, ha továbbra is szeretnének a Chelsea meccseire járni. De a klubnál az is felmerült, hogy a gyűlölködő drukkereknek az auschwitzi haláltáborba szerveznének utakat nevelési célzattal.

Auschwitzba küldené a Chelsea az antiszemita szurkolókat – Kibic Magazin

Az angol Chelsea futballklub új kezdeményezése szerint ahelyett, hogy kitiltanák az antiszemita rigmusokat kiabáló szurkolókat a meccsekről, inkább oktatásban részesítik őket. Sőt, még egy lengyelországi utat is finanszíroznának a számukra. Az angol élvonalban játszó Chelsea már jó ideje próbál küzdeni az antiszemitizmus és a rasszista szurkolók ellen.

(Index, Eurosport)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp