Jeruzsálemről neveznek el egy parkot Budapesten

A Fővárosi Közgyűlés tegnapi döntése értelmében Jeruzsálem nevét kapja egy I. kerületi park Budapesten. Ezzel a magyar főváros is csatlakozott azokhoz a világvárosokhoz, amelyek köztéri elnevezéssel a modern Izrael fővárosa előtt.

Az ötlet Joszi Amrani, Izrael budapesti nagykövetétől és Heisler András, a Mazsihisz elnökétől származott a kitűnő magyar-izraeli kapcsolatokra való tekintettel. A kezdeményezést felkarolta Tarlós István is, aki Heisler András személyes kérésére jelölte ki azt az I. kerületi parkot. A Fővárosi Közgyűlés december 12-én 23 Igen, 0 nem és 1 tartózkodás mellett úgy határozott, hogy Budapesten közterületet nevez el Jeruzsálemről.

Heisler András a döntés kapcsán elmondta: „üzenetértékűnek tartom, hogy Budapest épp Izrael fennállásának 70. évfordulójakor nevez el egy közteret a zsidó állam fővárosáról. Nekünk, zsidóknak különösen fontos Jeruzsálem, jó tudni, hogy hasonlóan elkötelezett Tarlós István polgármester úr is Jeruzsálem iránt”.

A tervek szerint jövő tavasszal ünnepélyes keretek között fogják kihelyezni az utcanévtáblákat a Lánchíd budai pillérétől a Várkert bazárig tartó területen.

(forrás: mazsihisz.hu)

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp