Izraeli halálos áldozatai is vannak az újabb ciszjordániai merényletnek

Egy palesztin merénylő agyonlőtt két izraelit, két másikat pedig súlyosan megsebesített Ciszjordániában. Az utóbbi napokban megnőtt a ciszjordániai terrorcselekmények száma.

A merénylet Ciszjordánia középső részén történt, az Ofra telepesfalu melletti Givat Aszaf nevű illegális izraeli telephez vezető kereszteződésben. Az autón érkező támadó kiszállt járművéből, lövéseket adott le az ottani buszmegállóban várakozókra, majd visszaült és elhajtott.

A merénylet helyszíne

A mentősök szerint húsz év körüli fiatalokra lőttek, és ez Izraelben azt jelenti, hogy valószínűleg katonák az áldozatok, de ezt egyelőre nem közölték a helyi médiában. A rádiónak nyilatkozó mentős elmondta, hogy az utóbbi napokban megnőtt a ciszjordániai terrorcselekmények száma.

A merénylő kézre kerítése érdekében a hadsereg utakat zárt le a környéken, s a katonai rádió beszámolója szerint körülzárták a közeli palesztin nagyvárost, Rámalláhot. A Palesztin Nemzeti Hatóság nem hivatalos fővárosába jelenleg csak biztonsági ellenőrzés után hajthatnak be a járművek, és az onnan távozókat is ellenőrzik.

Vasárnap szintén Ofra közelében egy gépjárműből nyitottak tüzet buszmegállóban várakozó izraeliek egy csoportjára. A merényletben heten megsérültek, köztük egy várandós nő, akinek sérülése miatt idő előtt világra kellett segíteni kisbabáját. A gyermek azonban az orvosok erőfeszítései ellenére meghalt.

A mai napon, a kora reggeli órákban pedig izraeli határőrökre támadt egy késes merénylő Jeruzsálem óvárosában. A támadót a határőrök lelőtték.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp