Ilyen vicces zsidó-palesztin leszbikus párt még sosem láttál

Még sosem volt igazabb az a mondás, hogy az ellentétek vonzzák egymást, mint Jess Salomon és Eman El-Husseini esetében. Az egyikük egy kanadai zsidó, a másikuk pedig palesztin családból származik.

Salomon a Bika jegyében született, El-Husseini Oroszlán. Egyikük vörös, a másik barna. És akkor mi az, ami összetart egy ilyen párt? A szerelem természetesen.

Néhány évig, amikor még Montreálban éltek, plátói barátság fűzte őket össze. Amikor egymásba szerettek, New York-ba költöztek, közvetlenül a 2016-os amerikai elnökválasztás előtt. Jelenleg Brooklynban élnek, és standup comedy-kben lépnek fel – néha együtt, néha külön-külön.

Az élő show-k mellett jelen vannak az Instagramon is.

Egy évvel ezelőtt El-Husseini és Salomon saját képregénysorozatot indított az Instagramon, amelyben egy zsidó-palesztin leszbikus pár életét és kalandjait mutatják be. A The El-Salomons nevet viselő alkotás – mely a két szerző vezetéknevéből származik – valójában 3 ember műve. A képeket ugyanis Jesse Brown készíti Londonban.

„Nagyon szerettünk volna valamit fontosat tenni így hárman”, mondja Salomon, majd hozzáteszi, hogy az olvasók között rendkívül népszerű lett a sorozat.

Eredetileg egy rajzfilm szappanoperát akartak csinálni a házasságuk történetéből. „Ez azért lett volna jó, mert be tudtuk volna mutatni, milyen lesz, amikor idősebbek és kövérebbek leszünk”, állítja El-Husseini. Ez a terv egyelőre nem tudott megvalósulni, maradt az Instagram, ahol a hétköznapjaikról készült képeket osztják meg.

Az alkotói folyamat a következő: El-Husseini kezdi a munkát, Salomon finomít rajta, és hozzáad valami ütőset, aztán továbbküldik az egészet a tengeren túlra a londoni barátnak, aki elkészíti a képregény végső formáját.

„Nem élünk egy kontinensen, mégis pontosan értjük egymást”, mondja El-Husseini.

Mára közel 3000 ember követi minden kedden a feleségek szerelmi történetének újabb epizódját. Ők pedig továbbra is azon dolgoznak, hogy egy napon az El-Solomon-ékból sorozat legyen, és küzdenek a művészet, a humor és a szeretet eszközével az ellen, hogy a zsidó-palesztin viszony kevésbé legyen stigmatizált.

 

Az eredeti cikk:

The Funniest Jewish-Palestinian Lesbian Couple You’ll Ever Meet – Kveller

The saying “opposites attract” has never been truer for Jess Salomon and Eman El-Husseini. One’s a Jew from Canada, the other’s a daughter of a Palestinian family. Salomon is a Taurus, and El-Husseini is a Leo. One’s a ginger, the other a brunette. So, nu? What’s the glue that keep this Odd Couple together?

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp