Egy republikánus képviselő szerint Soros zsidó sorstársai életére tört

A képviselő megkérdőjelezte Soros György zsidó származását, és célzott arra, hogy a holokauszt idején a liberális pénzember zsidókat vert át a holokauszt során.

Louie Gohmert, egy texasi republikánus képviselő váratlanul Sorosról kezdett el beszélni a Fox Business Network egyik csütörtöki adásában, miközben a riporterrel a Google-ről és Orwellről értekeztek.

A képviselő megkérdőjelezte Soros György zsidó származását, és célzott arra, hogy a holokauszt idején a liberális pénzember zsidókat vert át a holokauszt során.

„Ez az egész emlékeztet engem Soros-ra, mert a Google is egy szabad országban született, és amikor világhatalommá vált, akkor megpróbál elnyomni másokat más országokban”, mondta Gohmert. „Soros állítólag zsidó, de ezt nem mondanád meg abból amennyi kárt okozott Izraelnek és abból, hogy zsidók életére tört, valamint segített elkobozni a vagyonukat.”

A liberális értékeket támogató Soros az utóbbi időkben masszív közutálatnak örvend a szélsőjobb körében. Gohmert vádjaiban ott visszhangzanak az izraeli baloldali és emberi jogi szervezeteit ért kritikák, illetve azok a mendemondák, mely szerint kollaborált a nácikkal zsidó tinédzserként Magyarországon a holokauszt idején, amikor egy olyan férfi gondjaira bízták, akinek az volt a feladata, hogy az elkobzott zsidó vagyonokat vegye leltárba.

A Rágalmazás-ellenes Liga felszólította Gohmert, hogy vonja vissza a nyilatkozatát. „Felháborító, hogy a Kongresszusban ülő képviselő Sorosról szóló antiszemita összeesküvés elméleteket terjeszt.”, mondták.

De úgy tűnik, Gohmert nem bánta meg, nyilatkozatát, mert csütörtökön egy levelet is írt Soros szervezetének, az Open Society Foundations-nek, amelyben azt mondta: „Akinek van egy kis empátiája, az szégyellné magát azért, hogy sorstársaival szemben ilyen szerepet játszott a nácik oldalán”.

Republican congressman says George Soros ‘turned on fellow Jews’

Dear Reader, As you can imagine, more people are reading The Jerusalem Post than ever before. Nevertheless, traditional business models are no longer sustainable and high-quality publications, like ours, are being forced to look for new ways to keep going. Unlike many other news organizations, we have not put up a paywall.

Kollaboráns volt-e Soros?

A Hetek című lapban korábban megjelent összefoglaló szerint túlzás azt állítani, hogy Soros kollaborált a nácikkal. A megszállás kezdetekor a németekkel együttműködő Zsidó Tanács Soros György iskolájából is befogta a zsidó fiatalokat, hogy kézbesítsék a behívókat a prominens zsidó személyeknek. Soros apja, Tivadar nem sokkal később megtiltotta a fiúnak, hogy részt vegyen a deportálásra kijelölt személyek értesítésében.

Később Soros Tivadar igyekezett biztonságos helyen elhelyezni fiát, hogy megmentse a deportálástól. Egy ízben a Földművelésügyi Minisztériumban dolgozó Baumbach úrnál kapott a fiú menedéket, aki állami megbízásból elkobzott zsidó birtokokat mért föl. Tivadar több ezer pengőt adott a férfinak, hogy keresztfiaként nála lehessen a 14 éves Soros György, aki végül a leltározásban segített „keresztapjának”, de gyakorlati szerepe a tulajdon elkobzásában nem volt.

Könyv az anti-túlélő történetről

A Soros család életéről nemrég könyv is jelent meg Túlélni címmel a Múlt és jövő kiadó gondozásában. A könyvet Soros György apja, Tivadar írta.

Álarcban élni, de túlélni | Soros Tivadar: Túlélni

Soros Tivadar 1966-ban, eszperantó nyelven írt könyve, az Álarcban – Nácivilág Magyar­or­szá­gon 2002-ben már meg­jelent Budapesten. A jelen kiadás kiegészült a Szibériai Robinsonok című, első világháborús túlélés-edzőtábor tanú­ság­téte­lével, amit 1922-ben adott közre folyta­tá­sok­ban az általa alapított eszperantó nyelvű folyóirat, a Litera­tura Mondo. A Soros név már 2002-ben sem volt ismeretlen Ma­gyar­or­szágon, azonban a holokauszt budapesti túlélésének egé­szen rendkívüli…

 

“Ez a könyv – írja a kiadó ajánlójában – nem egy, az általunk is megjelentetett, vagy a folyóiratunkban szemlézett holokauszt történet.

A maga narratívája okán Soros Tivadar története – aki egyaránt szakított országa jogrendszerével, amely a jogkövetőket Auschwitz tüzére küldte, s nemkülönben a magyar zsidó vezetéssel is szembeszállt, amely utolsó leheletéig a rendeletek betartása – azaz a deportálás zavartalansága – érdekében agitált. Ez egy olyan túlélő történet, amelyet joggal nevezetünk anti-túlélő történetnek.

Azonban a 21. század második évtizede – 75 évvel a holokauszt után – e különös történetet és egyik főhősét más fénytörésbe helyezte.

Soros György az 1944-es zsidóvadászatban szocializálódott (14 évesen), és ott és akkor sajátította el a gondolatokat és értékeket amelyeknek vagyonát és világnézetét köszönheti. Amiért őt ma a Sátán megtestesítőjének állítják be, nemcsak Magyarországon, de új fejleményként: már több kontinensen is.

Ezért nem könyv, amit olvasásra ajánlunk, hanem a mai világhelyzet megismerésének, forrás és kulcsa – írja a kiadó ajánlójában.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp