Egy izraeli művész gázai rakétákból épít hanukiát

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A 47 éves férfi elsősorban vallási jelképek mintájára formázza meg az összegyűjtött fémdarabokat, amiket Izraelben és külföldön egyaránt értékesít.

A fémen csattanó kalapács és a forrasztó hangját lehet hallani, mielőtt besétálunk az izraeli fém szobrász, Yaron Bob műhelyébe.

Rögtön szembeötlik egy idézet a falon Ézsaiás könyvéből: „És összetörik kardjaikat kapákká és dárdáikat kacorokká”. Valami hasonlót csinál Bob is a stúdióban, amely egy Yated nevű mezőgazdasági közösségben található, közel az izraeli-gázai-egyiptomi határhoz.

Rakétákat és egyéb lőszereket használ, amelyeket a palesztinok lőttek ki Izraelbe Gázából, innen 4 kilométerre .

A 47 éves férfi elsősorban vallási jelképek mintájára formázza meg az összegyűjtött fémdarabokat, amiket Izraelben és külföldön egyaránt árusít. Az ünnep beköszönte előtt épp egy hatalmas hanukia elkészítésével foglalatoskodott. Bob ezen kívül menórákat is csinál, amelyekhez az ellenség lövedékei rendszeres utánpótlást biztosítanak.

Az eredeti cikk itt olvasható:

Israeli Artist Beats Gaza Rockets Into Hanukkah Lamps

The clang of hammer on metal and the roar of a blowtorch can be heard long before you walk into Israeli metal sculptor Yaron Bob’s workshop. Featured prominently in his workshop is a quotation from the Book of Isaiah: “And they shall beat their swords into plowshares.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp