Új kóser bolt és étterem nyílik jövőre a zsidónegyedben

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Kosher Deli néven nyit hamarosan egy kóser boltot éttermet és kávézót is magában foglaló vendéglátó egységet a BZSH a Síp utcában. Ez lesz az első ilyen jellegű létesítmény az egész országban.

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) elöljárósága arról hozott határozatot a közelmúltban, hogy a neológiának is legyen saját kóser boltja, illetve étterme, kávézója. A Mazsihisz honlapján megjelent hír szerint az új kóser étterem és delikatesz bolt 2019-ben fogja megnyitni kapuit.

Fotó: Facebook/Kosher Deli Budapest

A kóser közértet, kávézót is magában foglaló kétszintes üzlet a hitközség mellett található egykori Síp12 Galéria helyén épül meg. A helyszín kiválasztásánál fontos szempont volt a Dohány utcai és a Rumbach utcai zsinagóga közelsége, valamint a pesti zsidónegyedben zajló pezsgő zsidó és turisztikai élet. A Zsidó Múzeum a helyszínen lévő kiállítása pedig a felújított Rumbach zsinagógába költözik majd át.

A hamarosan létrejövő kóser vendéglátó egységet a BZSH százszázalékos tulajdonában álló EatKosher Kft. fogja üzemeltetni. A Mazsihisz cikke szerint ez lesz az első ilyen jellegű létesítmény, nem csak a kerületben, de az egész országban is.

Az átalakító munkálatokat tegnap kezdték meg, a nyitást pedig jövő év márciusára tervezik. A Kosher Deli éttermi részén olasz és izraeli ételek fognak a kínálatban szerepelni. A közértben pedig valamennyi kóser termék megvásárolható lesz majd, ami a minden napi otthoni főzésekhez, sütésekhez, étkezésekhez szükséges.

(Mazsihisz)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp