Több mint 3 millió forint adomány egy 3 gyerekes anyuka megsegítésére

Igazi hanukai csoda! Az összeget 19 nap alatt teremtették elő a zsidó közösség adakozó tagjai Lőwy Judit, Verő Tamás és Kardos Ágnes segítségével.

„Mutassuk meg együtt, hogy közösségünknek milyen erős az összetartó ereje és segítsünk nekik amennyivel csak tudunk! Legyen ez a mi Hanukai csodánk!”, állt a Facebook felhívásban, amelyet Lőwy Judit tett közzé november 13-án.

Lőwy Judit egy háromgyerekes egyedülálló anyuka számára indította el a gyűjtést, aki a gyerekek mellett teljes munkaidőben dolgozik, és még egy hitelt is törlesztenie kell. Lőwy Judit bejegyzése szerint a levonások után fizetéséből havonta összesen 50.000 forint marad a megélhetésükre.

A család az utóbbi időben a teljes anyagi csőd szélére került, és azt a felszólítást kapták, hogyha december 31-ig nem törlesztenek, elárverezik a lakásukat.

„Csak ránk, a közösségre számíthatnak! Jól ismerem őket, aktív tagjai a közösségnek, az édesanya saját maga is ahol tud, segít!”, állt a felhívásban.

A család teljes tartozása 3381000 forint volt. A felhívás eredményeként az összeget 19 nap alatt teremtették elő az adakozók.

Ezt múlt hét vasárnap este tette közzé Lőwy Judit egy újabb Facebook bejegyzésben a következő szöveggel:

!!! MEGCSINÁLTUK!!!
Az elmúlt napok számokban:
1 édesanya, 3 gyermek
1 közösség
2 önzetlen, fantasztikus segítő Verő Tamás és Kardos Ágnes
1 különleges támogató
19 nap
1 post, 6 update
300 megosztás
98 tranzakció
1 otthon
1 hatalmas micva
megszámlálhatatlan jóérzésű, segítő ember

Minden elismerésem azoknak, akik részt vettek benne! Elmondhatatlan érzés látni és tudni, hogy mennyi ember lépett egy nemes ügyért. Hála és köszönet mindenkinek! Fantasztikusak vagytok! Megvalósult egy igazi Hanukai csoda!
נס גדול היה פה – Nagy csoda történt itt!

Boldog Hanukát mindenkinek!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp