Lemond mandátumáról a zsidózó jobbikos képviselő

Lemond országgyűlési képviselői mandátumáról Szávay István; a jobbikos politikus ezt hétfőn jelentette be a Facebook-oldalán. Az ellenzéki politikus az ügy miatt korábban már lemondott országgyűlési jegyzői és a Jobbikban betöltött frakcióvezető-helyettesi tisztségéről.

A Hír TV szerdán közölt egy videoriportot arról, hogy Szávay István a párt egyik tisztújító kongresszusán párttársai előtt azt állította: az előző nap lezsidózott, majd megütött egy nőt egy budapesti szórakozóhelyen, miután az azt mondta, hogy nácibűz van. A politikus megerősítette a hangfelvétel valódiságát, de hozzátette, hogy a beszélgetés során később világossá tette, hogy csak viccelt.

Hétfői bejegyzésében Szávay István azt közölte: a parlamenti megbízatásairól lemondással „arányos felelősséget” vállalt mindazért, „ami egy fél évvel ezelőtti, titokban rögzített magánbeszélgetésen elhangzott”.

Egyedül a Jobbik méltó és alkalmas a fideszes pártállam megdöntésére és Magyarország kormányzására, ennek megvalósulását nem kívánom hátráltatni. Alapítóként tizenöt éve vagyok közösségünk tagja, amely iránt felelősséget érezve le kívánok mondani országgyűlési képviselői megbízatásomról is – írta Szávay István.

Hozzátette, a továbbiakban is egy szabad, élhető és büszke Magyarországért küzd majd, de már nem képviselőként. A mandátumomat pedig vissza szeretném adni annak a közösségnek, amelynek bizalmából azt megkaptam, és akik felé hálával tartozom az elmúlt másfél évtizedért – tette hozzá.

Heller szerint a Jobbikban nincs több antiszemita, mint a többi pártban – Kibic Magazin

A héten a Hír Tv számolt be arról, hogy egy jobbikos képviselő nyilvánosan lezsidózott egy nőt, majd megütötte. Heller Ágnes elítélte az esetet, de úgy véli, ebben a pártban sincs több antiszemita, mint a többi magyar parlamenti pártban.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp