Hamarosan véglegesíthetik Vajda Károlyt az OR-ZSE élén?

Teljes jogállású rektorrá terjeszti fel Vajda Károlyt a köztársasági elnöknél a MAZSIHISZ , miután nemrég megkapta professzori kinevezését az EMMI-től.
Áder János köztársasági elnök 2018. szeptember 1-én nevezte ki egyetemi tanárrá Vajda Károlyt.  Az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR–ZSE) rektora egyetemi tanári kinevezéséről szóló oklevelét az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkárától, dr. Bódis Józseftől vette át. Az ünnepélyes eseményre a budapesti Vigadó dísztermében 2018. november 30-án délelőtt került sor.

Vajda Károly átveszi a kinevezés oklevelét a Vigadóban

Az egyetemi tanári kinevezés után az OR–ZSE Egyetemi Tanácsa azt javasolta az intézmény fenntartójának, vagyis a MAZSIHISZ-nek, hogy kérvényezzék a köztársasági elnöknél Vajda véglegesítését az egyetem élén. A véglegesítés azt jelenti, hogy Vajda öt éven át lenne teljes jogállású rektor az OR-ZSÉ-n.

A kinevezés felterjesztését a MAZSIHISZ elnöksége november 29-én egyhangúlag megszavazta, miután Vajda Károly teljesítette a rektori kinevezés összes tudományos és törvényi feltételét.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp