Évi félmilliárd forintot ad a kormány az antiszemitizmus elleni küzdelemre

A Köves Slomó rabbi által alapított Európai Tett és Védelem Liga Brüsszelből fog küzdeni az antiszemitizmus ellen egész Európában. A magyar kormány pedig a múlt héten döntött az új projekt támogatásáról.

A magyar kormány a napokban fogadta el azt a határozatot, amelynek értelmében 2019-ben 525 millió forinttal, 2020-tól pedig a költségvetésbe automatikusan beépülő 500 millió forinttal támogatják az európai szintű antiszemitizmus elleni küzdelmet – olvasható a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) közleményében. A költségkeret az Európai Tett és Védelem Liga felállításához járul hozzá, amely a törvényalkotás, az igazságszolgáltatás, a monitoring-kutatás és az oktatási rendszer területén fog kiterjedt tevékenységet folytatni.

A magyar kormány évi 500 millió forinttal támogatja az európai antiszemitizmus elleni küzdelmet – Kibic Magazin

Budapest, 2018 november 28. – A magyar kormány a napokban fogadta el azt a határozatot, amelynek értelmében 2019-ben 525 millió forinttal, 2020-tól pedig a költségvetésbe automatikusan beépülő 500 millió forinttal támogatják az európai szintű antiszemitizmus elleni küzdelmet.

A Tett és Védelem Liga megalapítását nemrég jelentette be Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija egy Brüsszelben tartott konferencián. Az új európai projekt a Magyarországon már hat éve működő TEV módszertana alapján fog majd működni. Az alapítók reményei szerint a határokat átívelő széleskörű közösségi összefogás lehetővé fogja tenni  az antiszemitizmus elleni hatékony küzdelmet az Európai Uniós tagállamokban.

Brüsszelben nyit irodát a Tett és Védelem Alapítvány – Kibic Magazin

A Tett és Védelem Alapítvány 28 európai országra terjeszti ki tevékenységét a magyar kormány támogatásával. Köves Slomó felhívta az EU többi tagállamának kormányát, hogy mihamarabbcsatlakozzanak a kezdeményezéshez. A chabad európai szervezete, az Európai Zsidó Szövetség tartott kétnapos konferenciát Brüsszelben, ahol Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija bejelentette, hogy az általa alapított Tett és Védelem Alapítvány (TEV) egy európai szintű szervezetet hoz létre.

Ehhez pedig a tagállamok egységes jogalkotására, 24 órás antiszemita incidens-bejelentő zöldvonalra, a nemzeti tantervek és az alkalmazott oktatási anyagok átfogó elemzésére, illetve a médiában, közösségi médiában és közéletben megjelenő antiszemitizmus nyomon követésére lesz szükség. 

A TEV közleménye szerint Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a CNN hírtelevíziónak, az európai antiszemitizmus növekedéséről szóló jelentés kapcsán adott nyilatkozatában méltatta Orbán Viktort és a magyar kormányt az antiszemitizmus elleni küzdelemben vállalt példaértékű szerepéért és ezen belül is a Európai Tett és Védelem Liga létrehozásában való közreműködéséért.

A magyarok szerint másfél milliárd zsidó él a földön – Kibic Magazin

Magyarországon minden ötödik embernek ellenérzései vannak a zsidókkal szemben, és úgy vélik, hogy túl nagy a zsidók befolyása a gazdaságra a CNN legfrissebb felmérése szerint. A holokauszt tragédiája lassan elhomályosodik az európai antiszemita sztereotípiák viszont nem kopnak, sőt, idézi a CNN felmérését a hvg.hu.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp