Szakácskönyv a túlélésért Bécsben!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A nagysikerű Volkstheater Wien vendégelőadás után a SZAKÁCSKÖNYV A TÚLÉLÉSÉRT újra a Jurányi Házban látható.

 

November 11-én a Wiesenthal Intézet meghívására a budapesti Gólem Színház vendégjétákát láthatták az érdeklődők a Volkstheater Rote Bar-jában. A „Szakácskönyv a túlélésért” című rendhagyó színdarabban a társulat színészei Weisz Hedvig néhai holokauszt-túlélő nevében látták vendégül a közönséget.

Az előadást a Centrópa Alapítvány 2013-ban készült életútinterjúja és az azonos című könyv ihlette. A darab 2014 óta van a Gólem Színház repertoárján, azonban most először mutatták be Bécsben, melynek nagy jelentősége van a társulat életében, mondta Borgula András, rendező.

A „Szakácskönyv a túlélésért” szolgál a rendhagyó színdarab alapjául, amit – további túlélők és rokonaik visszaemlékezéseiből – az előadás rendezője Borgula András és Németh Virág írtak színpadra. Az előadás során Hédi néni vacsorára látja vendégül a közönséget, akik a nagy családi asztal mellett hallgatják-nézik-eszik végig az elmúlt évszázadot.

„Furcsa módon interkatív az előadás, mivel nem kéri a nézőket, hogy részt vegyenek benne, de mégis körbeülik az asztalt, és eléjük kerül az étel. Vannak olyan előadások, ahol nem nyúl senki az ételhez, de van olyan is, hogy a közönség nem megy haza rögtön az előadást követően, tehát valóban vendégségben érzik magukat. Bizonyos szempontból nehéz élmény befogadni az egészet, és itt még nehezebb, mert hát itt vagyunk Ausztriában, ahol az egész történt”- mondta Borgula András, rendező.

Szakácskönyv a túlélésért: 2018. november 30. 19.30, december 16. 15.00
2019. január 26. 15.00 és 18.30

forrás: Vollksgruppen.orf.at

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp