Átadták Az Élet Menete Alapítvány Kézdy György-díjait

A budapesti Hatszín Teátrumban átadták Az Élet Menete Alapítvány Kézdy György-díjait, amelyeket azoknak a személyiségnek vagy intézményeknek ítéli oda az alapítvány kuratóriuma, akik a napi hivatali feladataikon túl is különlegesen sokat tesznek azokért a célokért, amelyeket az alapítvány magáénak vall.

A Kézdy György-díjat ebben az évben Pajor Tamás, Lantai Dávid, Jávori Ferenc Fegya és Müller Péter Sziámi kapta meg.

Pajor Tamás, Jávori Ferenc Fegya, Lantai Dávid és Müller Péter Sziámi (Fotó: Facebook/Az Élet Menete Alapítvány)

A díjátadó eseményt Gordon Gábor, az alapítvány elnöke nyitotta meg, majd egy rövidfilmet vetítettek le az alapítvány idei programjairól, a jelenlévők továbbá megemlékeztek az idén elhunyt Székhelyi Józsefről és Bandi Lászlóról.

A díjat minden évente olyan embereknek ítélik oda, akik hivatásuk során vagy egyéb tevékenységükkel kiemelkedő teljesítménnyel szolgálják azokat a célokat, amelyeket az Élet Menete Alapítvány is sajátjának vall: hitelesen emlékezni és emlékeztetni a történelem meghatározó eseményeire, amelyek nemzeti, történelmi identitásunk részei.

(ATV, Mazsihisz)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp