Egy rabbi inkább egy Talmudról szóló könyvet tanulmányozott az izraeli válogatott focimeccsén

Igen népszerű lett az a felvétel, amelyen egy rabbi látható, amint egy könyvbe mélyedve üldögél a lelátón a Skócia-Izrael futballmérkőzés alatt. A szent szövegek tanulmányozása ezúttal azonban nem hozott szerencsét.

Kedden játszották Glasgow-ban az Skócia-Izrael labdarúgó mérkőzést a Nemzetek Ligája keretében. A meccsnek komoly tétje volt ugyan, ez azonban nem igazán hozta lázba Zev Leff rabbit, akit elkapott a kamera, amint a lelátón egy könyvet olvasva üldögél.

Zev Leff rabbi könyvvel a kezében a Skócia-Izrael válogatott labdarúgó mérkőzésen

Az Izraelben élő New York-i gyökerű rabbi unokáit látogatta meg Skóciában, és ha már ott volt, akkor az izraeli válogatott meccsére is kilátogatott. A Yeshiva World News szerint a könyv, amelyet Leff érdekesebbnek talált a mérkőzésnél, egy 18. századi rabbi, Aryeh Leib HaCohen Heller a Talmud logikájáról szóló tanulmánya lehetett.

A focimeccsen könyvet olvasó rabbiról készült felvételek mindenesetre gyorsan terjedni kezdtek a közösségi médiában. Valaki viccesen meg is jegyezte egy kommentben: „Az izraeli válogatottnak minden segítségre szüksége van a skótok elleni mérkőzésen.” A szent szövegek tanulmányozása ezúttal azonban nem hozott szerencsét, Skócia ugyanis 3-2-re megnyerte a meccset.

(Jpost)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp