Egy női rabbi került a Time magazin címlapjára

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A Time magazin legutóbbi címlapjára különböző vallású amerikaiak kerültek fel, köztük egy női rabbi is látható. A fotó egy híres amerikai festmény alapján készült.

Sharon Brous, egy Los Angeles-i konzervatív közösség női rabbija is felkerült a Time magazin legutóbbi címlapjára, amely Norman Rockwell amerikai festő Vallásszabadság című képe alapján készült. A címlapfotón Brous egy kék tálitban (imasálban) látható.

Sharon Brous rabbi

Amíg Rockwell eredeti képén csak zsidó, protestáns és katolikus imádkozó emberek láthatók, addig a Time címlapjára már jóval több vallás képviselői kerültek fel. A fotó készítője, Emily Shur szerint megpróbálták a jelenlegi népesség összes képviselőjét a képre helyezni, hogy ezzel érzékeltessék az amerikai társadalom sokszínűségét.

Brous rabbi egyébként politikai aktivitásáról is ismert. Korábban már megáldotta Barack Obama akkori elnököt és Joe Biden alelnököt is. 2013-ban több amerikai lap is a legfontosabb amerikai rabbik közé sorolta. A címlapfotóról Brous azt írta a közössége honlapján, hogy megtiszteltetésnek érzi, hogy az összes vallás képviselőivel szerepelhet együtt Rockwell újraértelmezett képén.

(JTA)

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp