Egy női rabbi került a Time magazin címlapjára

A Time magazin legutóbbi címlapjára különböző vallású amerikaiak kerültek fel, köztük egy női rabbi is látható. A fotó egy híres amerikai festmény alapján készült.

Sharon Brous, egy Los Angeles-i konzervatív közösség női rabbija is felkerült a Time magazin legutóbbi címlapjára, amely Norman Rockwell amerikai festő Vallásszabadság című képe alapján készült. A címlapfotón Brous egy kék tálitban (imasálban) látható.

Sharon Brous rabbi

Amíg Rockwell eredeti képén csak zsidó, protestáns és katolikus imádkozó emberek láthatók, addig a Time címlapjára már jóval több vallás képviselői kerültek fel. A fotó készítője, Emily Shur szerint megpróbálták a jelenlegi népesség összes képviselőjét a képre helyezni, hogy ezzel érzékeltessék az amerikai társadalom sokszínűségét.

Brous rabbi egyébként politikai aktivitásáról is ismert. Korábban már megáldotta Barack Obama akkori elnököt és Joe Biden alelnököt is. 2013-ban több amerikai lap is a legfontosabb amerikai rabbik közé sorolta. A címlapfotóról Brous azt írta a közössége honlapján, hogy megtiszteltetésnek érzi, hogy az összes vallás képviselőivel szerepelhet együtt Rockwell újraértelmezett képén.

(JTA)

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp