Antiszemitának tartott fotókat távolítottak el az egyik legnagyobb képszolgáltató portálról

A Shutterstock képszolgáltatóra került fel egy olyan fotósorozat, amelyen egy kipát viselő férfi látható, miközben rengeteg pénznek örül. A fotókat azonban antiszemitának minősítették a közösségi médiában, ezért eltávolították azokat.

Egy kipás férfi örvendezik egy halom pénz felett, ezt a fotósorozatot ítélték többen is antiszemitának a közösségi médiában. A képeket megosztó Shutterstock képszolgáltató pedig úgy döntött, hogy inkább eltávolítja azokat. Az ilyen fotókat illusztrációnak szokták megvásárolni a különféle lapok, portálok, kiadók.

A képeket egy orosz fotós, Viacheslav Krylov készítette, és olyan címekkel látták el a képszolgáltatón, mint „Egy boldog, zsidó fejfedőt és mellényt viselő ember portréja, aki egy pénzel megrakott asztal mögött ül, és felmutatja a hüvelykujját” vagy „Egy zsidó nemzetiséghez tartozó könyvelő az asztalánál ülve száz dolláros bankjegyek vizsgál”. A fotósnak hasonló sorozata is elérhető, ezen egy fehér nő örvendezik egy rakás pénznek, a származása azonban nincs feltüntetve.

Szerinted is antiszemiták a képek?

További szavazások

Betöltés ... Betöltés ...

(JTA)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp