Lemondott az izraeli védelmi miniszter

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Avigdor Liberman izraeli védelmi miniszter a mai napon bejelentette lemondását. Liberman nem értett egyet a kormány döntéseivel a Gázai övezettel kapcsolatban, és úgy érezte, hogy nem ő vezeti valójában a védelmi tárcát.

Liberman azért döntött úgy, hogy nem kíván többet a védelmi tárca élén állni, mert nem értett egyet azzal, ahogy az izraeli kormány a gázai helyzetet kezelte. Liberman nem értett egyet a tűzszünettel, amelyet az izraeli kormány a tegnapi napon elfogadott. Szerinte mindez felér a terrornak való behódolással.

Avigdor Liberman

Liberman szerint a legjobb megoldás a jelenlegi helyzetre az lenne, ha feloszlatnák a parlamentet, és minél hamarabb választásokat írnának ki. Liberman pártja, az Jiszrael Béjténu eddig öt képviselőt adott a kormánykoalíciónak, amellyel a 120 tagú Kneszetben 66 képviselője volt a kormánynak. Amennyiben a párt kiválik, a kormánynak minimális, 61 képviselői többsége lesz a parlamentben.

A továbbiakban Benjamin Netanjahu miniszterelnök fogja a védelmi miniszter feladatát ellátni. A tárca vezetéséért már Naftali Bennett jelenlegi oltatásügyi miniszter is bejelentkezett. A Haaretz információi szerint Bennett ehhez kötné pártja kormánykoalícióban való maradását.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp