Jobb, ha az ember Hollywoodban kap csillagot, mintha a kabátjára kell egyet varrnia

Sarah Silverman, a zsidó humorista az antiszemitizmus erősödéséről beszélt, amikor nemrég a nevét megörökítő csillagot kapra meg a hollywoodi Hírességek Sétányán.

Sarah Silverman humorista egyáltalán nem humoros hangvételű köszönőbeszédet tartott, miután felavatták csillagát Hollywoodban. Felhívta a figyelmet az USA-ban növekvő antiszemitizmusra.

Sarah Silverman

„Szerencsésnek érzem magam, hogy egy olyan időszakban, amikor 2016 óta 57%-kal emelkedett az antiszemita indíttatású bűncselekmények aránya, csillagot kapok, és nem a kabátomra kell csillagot varrnom.”

Silverman később az HBO egyik show műsorában megismételte a kijelentést – amellyel arra utalt, hogy a 2-dik világháborúban kötelező volt sárga csillagot viselniük a zsidóknak.

A humorista által említett számok a Rágalmazás-ellenes Ligától származnak. A szervezet szerint 2017-ben 57%-kal nőttek az antiszemita bűncselekmények az előző évhez képest. A számok tartalmazzák azt a több mint 160 robbantással kapcsolatos fenyegetést is, amelyeket zsidó közösségi központok kaptak egy izraeli zsidó tinédzsertől.

Sarah Silverman: Better to get a Hollywood star than have to sew one on

JTA – Comedian Sarah Silverman struck a decidedly uncomedic tone in an acceptance speech after being granted a star on the Hollywood Walk of Fame, warning of resurgent anti-Semitism in the US.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp