696 kg helyett 1500 szemetet gyűjtött az Adománytaxi a Duna-parton

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Az Adománytaxi Alapítvány nemrég azt vállalta, hogy a szervezethez befolyt 696 000 forint támogatásért cserébe 696 kg szemetet gyűjt össze. A cél az volt, hogy megszépüljön a Duna-part, és felhívják a figyelmet a környezetszennyezésre.

Közel 100 önkéntes szedte a szemetet a Duna-parton november 11-én. Főként sörös dobozokat és műanyag hulladékot találtak a köveken, de akadt régi háztartási gép és rengeteg üveg is.

Horn Tamás, az Adománytaxi Alapítvány alapító-igazgatója éjjel-nappal kampányolt az elmúlt hetekben, hogy pénzt gyűjtsön az Adománytaxi működésére.

“Azt vállaltam a támogatásokért cserébe, hogy minden befolyt 1000 Ft után összeszedek 1 kg szemetet a Duna part budapesti partszakaszán”, mondta. A célja 500 000 Ft volt, de végül 696 000 forint gyűlt össze, így nem kevesebb, mint 696 kg szemetet kellett néhány óra leforgása alatt bezsákolni november 11-én.

Vasárnap körülbelül 100 önkéntes érkezett a helyszínre, hogy megszépítsék a Duna-partot. Az akció elején Horn Tamás tartott tőle, hogy nem sikerül teljesíteni a számot, de végül több mint a duplája, 696 kg szemét helyett 1500 kilót gyűjtött össze az önkéntes csapat!

“Nagyon fontos az üzenet, mert borzasztó a helyzet, szerettük volna ha megszépül a Duna-part, még akkor is, ha tudjuk, hogy újratermelődik” – mondta Horn Tamás, az Adománytaxi Alapítvány alapító-igazgatója.

Az eseményhez a Fellpack Kft. biztosította az eszközöket.

Fotók: Jártó Bernadett

696 kg szemét néhány óra alatt? Ha segítetek, összejöhet! – Kibic Magazin

Segíts te is szemetet szedni a Duna parton november 11-én, és támogasd az Adománytaxi munkáját, amely egyedülálló módon házhoz megy a feleslegessé váló holmikért, és eljuttatja ezeket a rászorulóknak. Horn Tamás, az Adománytaxi nevű szolgáltatás alapító igazgatója éjjel-nappal kampányolt az elmúlt hetekben, hogy pénzt gyűjtsön az Adománytaxi működésére.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp