696 kg helyett 1500 szemetet gyűjtött az Adománytaxi a Duna-parton

Az Adománytaxi Alapítvány nemrég azt vállalta, hogy a szervezethez befolyt 696 000 forint támogatásért cserébe 696 kg szemetet gyűjt össze. A cél az volt, hogy megszépüljön a Duna-part, és felhívják a figyelmet a környezetszennyezésre.

Közel 100 önkéntes szedte a szemetet a Duna-parton november 11-én. Főként sörös dobozokat és műanyag hulladékot találtak a köveken, de akadt régi háztartási gép és rengeteg üveg is.

Horn Tamás, az Adománytaxi Alapítvány alapító-igazgatója éjjel-nappal kampányolt az elmúlt hetekben, hogy pénzt gyűjtsön az Adománytaxi működésére.

“Azt vállaltam a támogatásokért cserébe, hogy minden befolyt 1000 Ft után összeszedek 1 kg szemetet a Duna part budapesti partszakaszán”, mondta. A célja 500 000 Ft volt, de végül 696 000 forint gyűlt össze, így nem kevesebb, mint 696 kg szemetet kellett néhány óra leforgása alatt bezsákolni november 11-én.

Vasárnap körülbelül 100 önkéntes érkezett a helyszínre, hogy megszépítsék a Duna-partot. Az akció elején Horn Tamás tartott tőle, hogy nem sikerül teljesíteni a számot, de végül több mint a duplája, 696 kg szemét helyett 1500 kilót gyűjtött össze az önkéntes csapat!

“Nagyon fontos az üzenet, mert borzasztó a helyzet, szerettük volna ha megszépül a Duna-part, még akkor is, ha tudjuk, hogy újratermelődik” – mondta Horn Tamás, az Adománytaxi Alapítvány alapító-igazgatója.

Az eseményhez a Fellpack Kft. biztosította az eszközöket.

Fotók: Jártó Bernadett

696 kg szemét néhány óra alatt? Ha segítetek, összejöhet! – Kibic Magazin

Segíts te is szemetet szedni a Duna parton november 11-én, és támogasd az Adománytaxi munkáját, amely egyedülálló módon házhoz megy a feleslegessé váló holmikért, és eljuttatja ezeket a rászorulóknak. Horn Tamás, az Adománytaxi nevű szolgáltatás alapító igazgatója éjjel-nappal kampányolt az elmúlt hetekben, hogy pénzt gyűjtsön az Adománytaxi működésére.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp