Zsidó világösszeesküvésről beszélt a frissen megválasztott fideszes képviselő

Ennek ellenére a Fidesz nagyobb arányban nyert a 16. kerületi időközi választáson, mint legutóbb, és Horváth Ádám toronymagasan húzott el a többi jelölt mellett.

Szabadkőműves-összeesküvést vázolt fel még másfél éve a közösségi médiában az a Horváth Ádám, aki a hétvégén tartott időközi választáson a XVI. kerület egyik új fideszes önkormányzati képviselője lett.  A magyarhang.org cikkének megjelenése után pedig törölte kommentjét.

– A szabadkőművesség a zsidókkal és a bolsevizmussal összeesküdve gyakorolja a világhatalmat – fejtegette a Facebookon Horváth Ádám, vette észre még a hétvégén a választások előtt a magyarhang.org.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) fiatal politikusa, aki Fidesz támogatásával indul a kerületi képviselőségért hozzátette azt is: „Ez napjainkig élő felfogás, amely mára kiegészült a szabadkőművesség cionizmussal való összefonódásának, valamint a globalizációban játszott szerepének hangsúlyozásával”, írja Horváth Ádám az alábbi kommentben.

Horváth Ádám kommentje
Volt, aki számon kérte Horváth Ádámot, mire a fiatal politikus azzal védekezett, hogy ahol annak idején olvasott a szabadkőművességről, ott ez a megfogalmazás szerepelt.

Az ügy mindenesetre nem volt hatással a választások végeredményére. A Fidesz nagyobb arányban nyert, mint legutóbb, így Horváth Ádám a szavazatok 56,9%-át kapta, és toronymagasan húzott el a többi jelölt mellett.

  • Horváth Ádám (Fidesz-KDNP) – 906 szavazat (56,9 %)
  • Kóczán Károly (Momentum) – 571 szavazat (35,8 %)
  • Schaffer Viktor (Civil 16 Egyesület) – 105 szavazat (6,6 %)
  • Koch János (Munkáspárt) – 10 szavazat (0,6 %)

Azt azonban hozzá kell tenni, hogy a részvétel alacsony volt, a választók 29,7 százaléka adta le a voksát, 1597 fő. A választást egyébként azért kellett kiírni, mert a 16. kerület 2. választókörzetének korábbi képviselője, a fideszes Horváth János meghalt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp