A zsinagógában meggyilkoltak előtt tisztelgett a pittsburghi futballcsapat sztárja

Dávid-csillaggal és az áldozatok nevével díszített cipőben lépett a pályára tegnap Ben Roethlisberger, a Pittsburgh Steelers amerikaifutball-csapat játékosa.

A pittsburghi Élet Fája zsinagógában elkövetett merénylet után a város egységesen állt ki az antiszemita gyűlölet ellen. Így tett többek között a helyi amerikaifutball-csapat, a Pittsburgh Steelers és annak szurkolói is, akik a támadást követő napon egy perces néma csenddel emlékeztek meg az áldozatokról.

Az irányító poszton játszó Ben Roethlisberger pedig egy olyan cipőt viselt a csapat két legutóbbi mérkőzésén, amelyen egy Dávid-csillag és az Erősebb a gyűlöletnél szlogen volt látható. A tegnapi meccsen ráadásul a 11 áldozat neve is felkerült Roethlisberger cipőjére. (Az NFL, a legnagyobb amerikaifutball-szövetség szigorúan szabályozza, hogy milyen felszerelést viselhetnek a csapatok tagjai a mérkőzések idején. A cipő az egyetlen, amellyel a játékosok kifejezhetik támogatásukat különféle ügyekben.)

A JTA cikke szerint Roethlisberger közeli kapcsolatot ápol Michele Rosenthallal, akinek két fivére is életét vesztette a merényletben. Az ő nevük külön ki is volt emelve a cipőkön. Rosenthal ugyanis korábban dolgozott a Pittsburgh Steelersnek, illetve Roethlisberger alapítványának is a munkatársa volt. A Big Ben becenevet viselő sportoló más csapattagokkal együtt a fivérek temetésén is részt vett.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp