Elbukott a bíróságon az Auróra bezárásának terve

Ítélet született az Auróra ügyében, amelyet még a nyáron akart bezáratni a Józsefvárosi Önkormányzat. A bíróság most megsemmisítette a bezárató határozatot.

Az Auróra Facebook oldalán közzétett információk szerint a bíróság azzal érvelt, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat nem értesítette az Aurórát arról, hogy eljárás folyik ellenük, ezért semmisnek tekinthető a bezáró határozat, és elmarasztalták az Önkormányzatot. Ugyanakkor arra kötelezték őket, hogy új eljárást indítsanak az Auróra ellen.

Az önkormányzat 2017 júniusa óta sokadszor fut neki az Auróra kiűzésének. Először azután estek neki a szórakozóhelynek, hogy a rendőrség hatalmas, fél napos razzia után csekély mennyiségű kábítószert talált a kocsma két vendégénél. Az akkor még Kocsis Máté vezette Józsefváros hetekkel később bezáratta az Auróra Kioszkot és az Auróra Kertet – részben a rendőrségi eljárásra, részben településkép-védelmi szempontokra hivatkozva – a fővárosi kormányhivatal, illetve a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság viszont hónapokkal később megállapította, hogy mindkét helyiség bezáratása törvényellenes volt.

Auróra: a működtetők követelik a helyreigazítást valótlan állítások miatt – Kibic Magazin

Schönberger Ádám, az Auróra Kertet és Kioszkot üzemeltető Marom Kft. elnöke a Kibicnek elmondta, hogy egyelőre hivatalos értesítést nem kaptak az

 

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp