Nyugalomban szeretnének felnőni a gázai határ közelében élő középiskolások

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Több mint száz izraeli középiskolás indult el a Gázai övezet határától Jeruzsálembe, hogy ezzel hívják fel a törvényhozók figyelmét a rakétákkal sújtott régió problémáira. A tiltakozó menet öt napja alatt nagyjából 90 kilométert fognak megtenni a diákok.

„Hadd nőjünk fel nyugalomban!” – olvasható a gázai határ mellől induló középiskolás tiltakozók pólóján. A diákok Sderotból elindulva, öt nap alatt szeretnének Jeruzsálembe, az izraeli parlamenthez, a Kneszethez vonulni.

A gázai határtól Jeruzsálembe tartó izraeli fiatalok menete

A több mint száz 16-18 éves iskolás azért döntött úgy, hogy belevágnak a több napos menetelésbe, mert elegük van abból, hogy állandóan egy háborús övezetbe kell élniük. Szerintük ugyanis a döntéshozók nem fordítanak elég figyelmet a Gázából érkező rakétatámadásokra.

A gázai határ közelében található izraeli településeket először 17 évvel ezelőtt, még a második intifáda idején érte rakétatámadás. A most demonstrálni induló fiatalok tulajdonképpen ebbe a születtek bele, és nem ismernek másféle valóságot.

Most azt szeretnék elérni, hogy a kormány változtasson ezen a helyzeten. Úgy gondolják, ha a Kneszetben elmondhatják, hogy mi történik Gáza közelében, ha elmesélhetik személyes történeteiket, azzal hatni tudnak majd az ország vezetőire.

(Times of Israel)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp