Ingyen puskát ajánlott rabbiknak a kolorádói zsidó fegyverbolt-tulajdonos

Mel Bernstein szerint a rabbiknak meg kell védeniük a közösségeiket.

Egy kolorádói fegyverbolt zsidó tulajdonosa fél-automata puskákat ajánlott fel ingyen az amerikai rabbiknak, miután nemrég 11 zsidó vesztette életét a pittsbourghi Élet fája zsinagógában.

„Tegyük fel, hogy tűz üt ki egy zsinagógában. Ilyenkor a kezünk ügyében van a poroltó. De mit tehetünk, ha valaki besétál a zsinagógába és lövöldözni kezd?”, kérdezte egy rádióinterjúban Bernstein, majd hozzátette: „úgy mészárolták le az embereket, mint a birkákat, senki sem próbálta megállítani a gyilkost”. Bernstein szerint mindenkinek meg kell tudni védeni magát, és ehhez szükség van fegyverre. Ehhez kíván hozzájárulni a felajánlással.

Mel Bernstein, akit Amerika legfelfegyverzettebb embereként emleget a média

A felajánlott fegyverek darabonként 650 dollárt érnek, az adományt elfogadó rabbiknak előzetesen meg kell szerezniük a fegyvertartási engedélyt.

A Colorado Springs-i Temple Beit Torah rabbija, Jeff Ader szerint az ajánlat rendkívül nagyvonalú és bölcs, és elképzelhető, hogy élni fog vele. Más helyi rabbi nem kívánta kommentálni az ajánlatot.

A kolorádói Rágalmazás-ellenes Liga tagja, Scott Levin szerint egy felfegyverzett rabbi képe zavart keltene az emberekben, rossz lenne az üzenete. Levin szerint inkább pánik gombot kellene beszerelni a zsinagógákba, illetve fegyveres biztonsági őröket alkalmazni.

A pittsbourghi mészárlás kapcsán korábban Trump elnök nyilatkozta azt, hogyha lett volna a zsinagógának fegyveres védelme, akkor talán meg tudták volna állítani a gyilkost.

Kalifornia zsidó származású képviselője, Adam Schiff visszautasította ezt a gondolatmenetet.

„Nem értek egyet azzal, hogy ezt a mészárlást meg lehetett volna akadályozni fegyverrel. A problémára nem ez a válasz. A nagy kérdés az, milyen hangulat van ebben az országban”, jelentette ki.

Korábbi cikkünk a témában:

Trump: nincs köze a mészárlásnak a fegyvervásárlási szabályokhoz – Kibic Magazin

A pennsylvaniai Pittsburgh egyik zsinagógájában szombaton tizenegy ember vesztette életét. A Rágalmazásellenes Liga szerint a mostani volt az Egyesült Államok történetének legsúlyosabb antiszemita támadása. 11 halálos áldozata és a 6 sérültje van annak a mészárlásnak, amelyet szombat délelőtt követett el egy pittsburghi zsinagógában egy antiszemita férfi. “Szörnyű látvány.

 

Az eredeti cikk itt olvasható:

Jewish gun store owner from Colorado offers rabbis free rifles

The Jewish owner of a gun shop in Colorado has offered to give rabbis semi-automatic rifles for free following the murder of 11 worshippers at the Tree of Life synagogue in Pittsburgh. Mel Bernstein, who owns Dragon Arms near Colorado Springs, made the offer in an item aired Wednesday on KOAA-TV’s News5.

 

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp