Támogasd az Izrael70magyar könyv kiadását

Ünnepi album 70 magyar vonatkozású történettel a modern Izrael hetvenedik születésnapjára.

Év végére, a hanukarácsonyfa alá 🙂 tervezzük ennek az ünnepi kötetnek a kiadását Magyarországon. A könyv természetesen Izraelben is kapható lesz.

Ki álmodta meg Izrael államát?

Kinek a filmjét nevezték először Oscar-díjra?

Ki hamisította Eichmann útlevelét?

Ki fejlesztette ki a Vaskupolát?

Mindezekre választ kap, aki belelapoz ebbe az ünnepi albumba, melyet Izrael állam függetlenségének 70. évfordulójára készítettük. 70 magyar vonatkozású izraeli történet szerepel benne, ismert és elismert, de leginkább szerintünk bemutatásra érdemes magyar származású személyiségekről. Magyarországon adjuk ki, magyar nyelven.

Miért 1000$?

A könyv gyakorlatilag készen van – teljes mértékben önkéntes munkával írtuk a cikkeket, de a korrektúra és a borítóterv is hasonló módon készült. Jelenleg a tördelés és nyomdai előkészítés utolsó fázisain dolgozunk – szintén önkéntes alapon.

Ezzel a kampánnyal a könyv magyarországi kiadásához toborzunk támogatókat, mivel a kiadás költségei  elsősorban a nyomdaköltség  meghaladják az alapítvány pénzügyi lehetőségeit. 

És ha több pénz gyűlik össze?

Abban az esetben, ha 1000 dollárnál több pénz gyűlne össze, a fennmaradó összeget a kötet előbb angol-, aztán héber nyelvű kiadásának finanszírozására fordítanánk. Az angol fordítás már teljes egészében kész van.

Banki átutalás

→ Név: Izraelinfo
→ Bank Mizrahi Tefahot (20)
→ Fiók: 514
→ Számlaszám: 236690
→ IBAN: IL65 0205 1400 0000 0236 690
→ SWIFT: MIZBILIT

Hetven magyar arc

Hetven magyar arc Izrael állam történetéből: vannak a listánkon köztudott dolgok, melyeket az egész világ ismer, mint például az Aviva módszer vagy a krav maga, és vannak az albumban olyan magyar felmenőkkel rendelkező izraeli személyek és fogalmak, amelyek minden nap itt vannak a kezünk ügyében vagy a fejünk felett, mint például a Vaskupola, vannak tudósok – még Nobel-díjas is –, nagy művészek, híres színészek, zenészek, költők.

Jair Lapid írta nekünk

A könyv előszavát Jair Lapid kneszet-képviselő írta. Ebből egy részlet:

“Kétlem, hogy bárki a magyar zsidóknál gyorsabban integrálódott volna Izraelben. Ha nem lett volna olyan rettenetes akcentusuk, észre sem vette volna senki, hogy a magyarok máshonnan jöttek. Egy magyar zsidó, akit Herzl Tivadarnak hívtak, és aki a Dohány utcai zsinagóga melletti házban született, megálmodta a zsidók államát, a szomszédai pedig az elsők között eredtek álmai nyomába. Ők nemcsak kivándorolni akartak Erecbe, hanem új hazát teremteni ott kávéházzal, színházzal, újsággal, szatírával. A magyarok azzal a céllal alijáztak Izraelbe, hogy haladéktalanul izraelivé váljanak…  Igazi cionisták voltak, de hitük szerint a cionizmus lényege nem abban áll, hogy feláldozzuk magunkat a szent hazáért, hanem hogy ott egy normális államot teremtünk és minden percet kiélvezünk. Izráel országában kelt életre a zsidó nép – aztán jöttek a magyarok, és így szóltak hozzá: „Na gyere, gyere, ülj le, együnk valamit…”

Heisler András is ajánlja

Magyarországról pedig Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke írt személyes, megható ajánlást a könyv kiadásához, melyet ezekkel a szavakkal zár:

“…Fontos e könyv, mert bemutatja, hogy mi magyar zsidók nem csak távolról szeretjük ezt a csodálatos országot, de a magyar zsidók az élet számtalan területén alkottak nagyot, Izrael dicsőségére.”

Az Izraelinfo Alapítvány

A projektet – önkéntes alapon – egy Izraelben bejegyzett, magyar nyelvű izraeli újságírással foglalkozó alapítvány (Izraelinfo) készíti.

Pár szót rólunk, az Izraelinfóról, a kiadványt létrehozó alkotóközösségről:

Az Izraelben bejegyzett “Izraelinfo Alapítvány” magyarul beszélő izraeliek közössége, akik lelkesedésből és önkéntes alapon azért tevékenykednek, hogy a magyar nyelvű izraeli média éljen és virágozzék, a magyar olvasóközönség első kézből tájékozódhasson Izrael állam mindennapjairól. Az alapítvány célja elsősorban a magyar nyelvű izraeli újságírás támogatása, fejlesztése. Projektjeink között szerepel az izraelinfo.com magyar nyelvű, kizárólag Izraellel foglalkozó honlap fenntartása és működtetése, melyen személyes írásokat, valamint az izraeli közélet aktuális eseményeiről szóló tudósításokat, cikkeket, kommentárokat és véleményeket jelentetünk meg magyar nyelven. Ezen kívül szervezünk a céljainkkal összefüggő témákban előadásokat, konferenciákat, közönségtalálkozókat is.

A 70-es Projekt

A 2018-as év elsősorban Izrael állam 70 éves fennállásáról szólt, ezt pedig egy különleges projekttel szerettük volna megünnepelni. Hetven magyar vonatkozású történetet kerestünk és írtunk meg Izrael állam történetében, melyeket egy erre a célra létrehozott weboldalon hetven napon át tettünk közzé – az utolsót (na kiről? természetesen Herzl Tivadarról!) a jeles ünnep napján.

További információk az IndieGogón, kattints ide.

A Kibic Magazin szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a Közlemények rovatba beadott írásokat, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp