Egy zsidó nővér ápolta a kórházban a pittsburghi merénylőt

Robert Bowers tolószékben jelent meg tegnap a bíróság előtt. A pittsburghi zsinagógában 11 embert meggyilkolt antiszemita merénylő akár halálbüntetést is kaphat.

Tegnap volt Robert Bowers bírósági meghallgatása, ahová a pittsburghi merénylő kerekesszékben érkezett, miután megsérült a rendőrökkel folytatott tűzharcban. Bowersnek 29 vádpontban kell majd a bíróság előtt felelnie, többek között többrendbeli gyilkossággal, gyűlölet-bűncselekmény elkövetésével, fegyveres támadással és félelemkeltéssel vádolják meg. Az ügyészség a halálbüntetés lehetőségét sem tartja kizártnak.

Robert Bowers

A 46 éves kamionsofőr a meghallgatáson csak néha szólalt meg, akkor is csak egy-egy „igen” hagyta el a száját. Pedig a rendőrség szerint ennél beszédesebb volt a letartóztatását követően. Bowers azt hangoztatta, hogy ő csupán zsidókat akar ölni, és „minden zsidónak meg kell halnia”.

Bowers nem sokkal a meghallgatás előtt távozott a kórházból, amelynek elnöke, Jeff Cohen annak az Élet Fája zsinagógának a tagja, amelyben az antiszemita merénylő 11 embert gyilkolt meg. Cohen szerint ironikus, hogy a merénylőt, aki a mentőautóban még azt üvöltözte, hogy minden zsidót meg akar ölni, egy zsidó nővér ápolja, és egy zsidó elnök látogatja meg, hogy minden rendben van-e vele.

(Sky News)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp