16 ezren tiltakoznak Trump pittsburghi látogatása ellen

A felhívás szövege szerint Donald Trump amerikai elnököt nem látják szívesen a városban egészen addig, amíg kategorikusan el nem határolódik a fehér nacionalizmus amerikai követőitől.

Több mint 16 ezren írták alá két nap alatt azt a nyílt levelet, amit egy pittsburghi központú zsidó szervezet tett közzé a szombati Squirrel Hill-i zsinagógában történt, 11 áldozatot követelő lövöldözés miatt.

Donald Trump

A felhívás szövege szerint Donald Trump amerikai elnököt nem látják szívesen a városban egészen addig, amíg kategorikusan el nem határolódik a fehér nacionalizmus amerikai követőitől. A levelet a Bend the Arc progresszív amerikai zsidó szervezet 11 pittsburghi illetőségű vezetője jegyezte, és egyetlen nap alatt több mint 16 ezren írták alá.

A szövegben az áll, hogy Trump az elmúlt három évben politikájával és retorikájával csak bátorította a fehér nacionalista mozgalmakat: „Hiába nevezted a gyilkost magad is gonosznak, a tegnapi erőszak az általad teremtett hangulat és hatás eredménye”.

A levél felsorolja, milyen kisebbségek ellen szítja a hangulatot az amerikai elnök – a Bend the Arc szerint Trump szándékosan aláásta megnyilatkozásaival a muszlimok, a szexuális kisebbségek és a fogyatékkal élő biztonságát. A szervezet zsidó akcióbizottsága Alexander Soros támogatásával alakult néhány évvel ezelőtt, aki nemrég az apja házát ért bombatámadás kapcsán írt véleménycikket.

Alexander Soros: Felemészt minket a gyűlölet – Kibic Magazin

Ez lett az ellenfél démonizálásának eredménye: bombát küldtek az apámnak, Soros Györgynek, és az USA ex-elnökének, Obamának, valamint Hillary Clintonnak. Hétfő délután egy robbanóeszközt helyeztek el az édesapám New York-i otthonában, amelyet a család egyik alkalmazottja még idejében felfedezett és értesítette a rendőrséget. Szerencsére a hatóságoknak sikerült ártalmatlanítani a szerkezetet.

 

Az eredeti cikk itt olvasható:

Pittsburghi zsidó vezetők tiltakoznak Trump látogatása ellen, és követelik, hogy határolódjon el a nacionalistáktól – 444

Több mint 16 ezren írták alá két nap alatt azt a nyílt levelet, amit egy pittsburghi központú zsidó szervezet tett közzé a szombati Squirrel Hill-i zsinagógában történt, 11 áldozatot követelő lövöldözés miatt. A Tree of Life zsinagógában zajlott vérengzés a legtöbb zsidó áldozatot követelő támadás volt az Egyesült Államok történetében.

 

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp