Muszlimok több mint 60 ezer dollárt gyűjtöttek a pittsburghi áldozatokért

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Két muszlim csoport indított el egy közösségi támogatási kampányt, és egy nap alatt több mint 60000 dollárt gyűjtöttek a szombati pittsburghi mészárlás áldozatainak.

A Celebrate Mercy és az MPower Change nevű muszlim-amerikai non-profit szervezetek álltak a „Muszlimok fogjatok össze a pittsburghi zsinagógáért” nevű kampány mögött. Az akció partnere volt még a pittsburghi Iszlám Centrum is.

A kampány eredeti célja az volt, hogy 25000 dollárt gyűjtsenek 6 óra alatt. Végül emelték a tétet, és 62500 dollárt kaptak a másodjára kitűzott 75000-ből. A pénzt temetési és kórházi költségekre fordítják majd.


„Szeretnénk a gonoszra jótettel válaszolni úgy, ahogy a hitünk szerint cselekednünk kell, és az együttérzés erőteljes üzenetét kívánjuk közvetíteni ezzel az akcióval”, olvasható a kampány leírásában. „Mohamed próféta tanítása azt mondja: mutass kegyelmet a Földön élők iránt, és az égiek kegyesek lesznek hozzád. Szintén a Korán tanítja azt, hogy a gonoszra jótettel kell válaszolni.”

A szolidaritási üzeneteket vasárnap folyamán osztották meg.

Dr Karen E. H. Skinazi (@KEHSkinazi) | Twitter

The latest Tweets from Dr Karen E. H. Skinazi (@KEHSkinazi). Author, Women of Valor: Orthodox Jewish Troll Fighters, Crime Writers, & Rock Stars in Contemp Lit & Culture. Dir. Lib Arts @BristolUni, Cdn NYer, Yiddishe Mama. University of Bristol, but views my own

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp