Muszlimok több mint 60 ezer dollárt gyűjtöttek a pittsburghi áldozatokért

Két muszlim csoport indított el egy közösségi támogatási kampányt, és egy nap alatt több mint 60000 dollárt gyűjtöttek a szombati pittsburghi mészárlás áldozatainak.

A Celebrate Mercy és az MPower Change nevű muszlim-amerikai non-profit szervezetek álltak a „Muszlimok fogjatok össze a pittsburghi zsinagógáért” nevű kampány mögött. Az akció partnere volt még a pittsburghi Iszlám Centrum is.

A kampány eredeti célja az volt, hogy 25000 dollárt gyűjtsenek 6 óra alatt. Végül emelték a tétet, és 62500 dollárt kaptak a másodjára kitűzott 75000-ből. A pénzt temetési és kórházi költségekre fordítják majd.


„Szeretnénk a gonoszra jótettel válaszolni úgy, ahogy a hitünk szerint cselekednünk kell, és az együttérzés erőteljes üzenetét kívánjuk közvetíteni ezzel az akcióval”, olvasható a kampány leírásában. „Mohamed próféta tanítása azt mondja: mutass kegyelmet a Földön élők iránt, és az égiek kegyesek lesznek hozzád. Szintén a Korán tanítja azt, hogy a gonoszra jótettel kell válaszolni.”

A szolidaritási üzeneteket vasárnap folyamán osztották meg.

Dr Karen E. H. Skinazi (@KEHSkinazi) | Twitter

The latest Tweets from Dr Karen E. H. Skinazi (@KEHSkinazi). Author, Women of Valor: Orthodox Jewish Troll Fighters, Crime Writers, & Rock Stars in Contemp Lit & Culture. Dir. Lib Arts @BristolUni, Cdn NYer, Yiddishe Mama. University of Bristol, but views my own

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp