Kertész Ákos: Izrael sajátos államisága

“Az a vád, hogy a zsidó imperialisták elfoglalták Palesztinát, melyhez már kétezer éve semmi közük, egyszerűen nem igaz.” – Kertész Ákos véleménycikkét ajánljuk az ujkelet.live-ról.
A szovjet külpolitika is támogatta Izrael állam létrejöttét, amíg remélhető volt, hogy Izraelből is „népi demokrácia” lesz, és szovjet hídfő a közel-keleten. De amikor eldőlt, hogy Izrael (a kibucok sikeres működése ellenére) a plurális polgári demokráciát választja, tehát nem a Szovjetunió, hanem a Nyugat hídfője lesz a Közel-Keleten, a szovjet politika azonnal Izrael ellen fordult, és elkötelezett támogatója lett a palesztin nép fölszabadító háborújának.

Lám: miből lesz a cserebogár. Ha Izrael a Szovjetunió szövetségesévé válik, nem vérzett volna és ma sem vérezne senki szíve a szegény palesztin népért. Hogy a moszkovita ideológiával fertőzött, többségében sajnos zsidó európai baloldal megalakulása óta etnonacionalistának, rasszistának, imperialistának, a palesztin nép elnyomójának sőt gyilkosának tekinti Izraelt, annak itt találhatjuk meg a magyarázatát.


Így lesznek zsidó filozófusok, média szakemberek az Izrael ellenes ideológiai hadjáratnak nemcsak szószólói de egyenesen vezető ideológusai. Ők persze nem „antiszemiták”, hanem „anti-cionisták”. A zsidó államiság jogosultságát tagadják, pont úgy, mint Jeremy Corbyn.

Az a vád, hogy a zsidó imperialisták elfoglalták Palesztinát, melyhez már kétezer éve semmi közük, egyszerűen nem igaz.

1.) A zsidók sosem hagyták el teljesen az egykori Júdea területét, csak azok, akiket a rómaiak fegyverrel elüldöztek onnan. Persze ez volt a többség. De még a Bar-Kochba fölkelés után is maradtak zsidók Júdeában.

A rómaiak adták Júdeának a Szíria Palesztina nevet a Bar-Kochba fölkelés leverése után, ami példátlan volt Róma történetében. Sok tartományban (Germania, Gallia, Britannia) lázadtak föl a helyiek, ezeket a lázadásokat a rómaiak sorra leverték, de a tartomány nevét sosem változtatták meg. Csakhogy Bar-Kochba maroknyi serege három éven át kötötte le a római légiók felét, míg sikerült legyűrni őket, ezért a birodalmi vezetők éktelenül dühösek voltak a zsidó szabadságharcosokra, és még az emlékét is el akarták törölni annak, hogy Júdea egykor a zsidók független állama volt.

Időszámításunk után 640 körül az oszmán birodalom elfoglalta Jeruzsálemet, és akkor telepítették erre a területre a muzulmán arabokat. Ők a mai palesztinok ősei. A palesztinok nem a filiszteusok leszármazottai, ahogy ők ezt hangoztatják, a filiszteusok egy indo-germán, az ógörögökhöz tartozó nép voltak.

2.) 1948-ban, amikor Izrael elnyerte a függetlenségét, a területet nem kellett elfoglalni, mert a zsidók már ott voltak. Sok évtizeddel azelőtt kezdődött a visszaszivárgásuk Júdea területére, ingatlanokat, földeket, vásároltak a palesztinoktól, akik örültek a jó üzletnek. Későn ébredtek rá, hogy közben eladták az országukat.

A teljes cikk itt olvasható:

Izrael sajátos államisága

Kertész Ákos/ ujkelet.live Sose feledjük: antiszemitizmushoz nem zsidó kell, hanem antiszemita. Herzel tévedett, mikor azt hitte, ha Izraelben összegyűlik minden zsidó, nem lesz szórvány, nem lesz antiszemitizmus sem. Az én generációm a lengyel példán okult: a holokauszt után jóformán nem maradt zsidó Lengyelországban, hanem az antiszemitizmus egy szikrát nem csökkent: dúsan tenyészett, akár a gyilkos galóca eső után.

 

A Vélemény rovatban közreadott cikkek nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség véleményét, álláspontját.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp