Az izraeli légerő segítségével mentettek áradásban elsodort gyerekeket Jordániában

A hirtelen jött áradás elsodort egy kiránduló iskoláscsoportot a Holt-tenger jordániai oldalán. A balesetben 18-an életüket vesztették, a túlélők mentésében az izraeli légierő különleges alakulata is részt vett.

Az izraeli légierő 667-es helikopteres mentőalakulata a jordániai kormány kérésére vett részt abban a mentőakcióban, amelyet egy áradásokban elsodródott iskoláscsoport kimentésére indítottak. A jordániai középiskolások és tanáraik tegnap a Holt-tenger környékén kirándultak, amikor a heves esőzések miatt létrejött áradás elsodorta őket. A mentésben helikoptereket és búvárokat is bevetettek.

A hirtelen jött nagy erejű áradás 37 középiskolást, hét tanárt és más kirándulókat sodort el a Holt-tenger jordániai oldalához közeli melegvízű forrásoknál. A diákokat éppen ebéd közben lepte meg az áradás, és nagyjából 4-5 kilométerre sodorta el őket. A balesetnek ezidáig 18 halálos áldozata van, 35-en megsérültek és 13 személyt sérülés nélkül sikerült kimenteni.

Az izraeli légierő különleges mentőalakulata több helikopterrel vett részt a mentésben. A 667-es egység elsődleges feladata a sebesült katonák kimentése ellenséges területről, de ellátnak civil mentési feladatokat is.

Idén áprilisban 10 izraeli fiatal vesztette életét áradások következtében a Holt-tenger közelében. Ekkor a kirándulók a figyelmeztetések ellenére indultak el arra a területre, ahol áradásokra lehetett számítani.

10 izraeli tinédzser veszett oda egy hirtelen jött áradásban – Kibic Magazin

Izraeli fiatalok egy csoportját a figyelmeztetés ellenére egy Holt-tenger közelében található folyómederbe vitték kirándulni. Egy hirtelen jött áradás azonban elsodorta a tinédzsereket, akik közül tízen az életüket vesztették. 25 izraeli fiatal indult el csütörtökön kirándulni a Holt-tenger közelében lévő Nachal Cafit nevű patak kiszáradt folyómedrében.

(Times of Israel)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp