Az izraeli légerő segítségével mentettek áradásban elsodort gyerekeket Jordániában

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A hirtelen jött áradás elsodort egy kiránduló iskoláscsoportot a Holt-tenger jordániai oldalán. A balesetben 18-an életüket vesztették, a túlélők mentésében az izraeli légierő különleges alakulata is részt vett.

Az izraeli légierő 667-es helikopteres mentőalakulata a jordániai kormány kérésére vett részt abban a mentőakcióban, amelyet egy áradásokban elsodródott iskoláscsoport kimentésére indítottak. A jordániai középiskolások és tanáraik tegnap a Holt-tenger környékén kirándultak, amikor a heves esőzések miatt létrejött áradás elsodorta őket. A mentésben helikoptereket és búvárokat is bevetettek.

A hirtelen jött nagy erejű áradás 37 középiskolást, hét tanárt és más kirándulókat sodort el a Holt-tenger jordániai oldalához közeli melegvízű forrásoknál. A diákokat éppen ebéd közben lepte meg az áradás, és nagyjából 4-5 kilométerre sodorta el őket. A balesetnek ezidáig 18 halálos áldozata van, 35-en megsérültek és 13 személyt sérülés nélkül sikerült kimenteni.

Az izraeli légierő különleges mentőalakulata több helikopterrel vett részt a mentésben. A 667-es egység elsődleges feladata a sebesült katonák kimentése ellenséges területről, de ellátnak civil mentési feladatokat is.

Idén áprilisban 10 izraeli fiatal vesztette életét áradások következtében a Holt-tenger közelében. Ekkor a kirándulók a figyelmeztetések ellenére indultak el arra a területre, ahol áradásokra lehetett számítani.

10 izraeli tinédzser veszett oda egy hirtelen jött áradásban – Kibic Magazin

Izraeli fiatalok egy csoportját a figyelmeztetés ellenére egy Holt-tenger közelében található folyómederbe vitték kirándulni. Egy hirtelen jött áradás azonban elsodorta a tinédzsereket, akik közül tízen az életüket vesztették. 25 izraeli fiatal indult el csütörtökön kirándulni a Holt-tenger közelében lévő Nachal Cafit nevű patak kiszáradt folyómedrében.

(Times of Israel)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp