Zsidónak hazudta magát egy német zsidó közösségi vezető

Wolfgang Seibert esete nem egyedülálló, máskor is előfordult már Németországban, hogy egy nem-zsidó német zsidónak vallotta magát.

Nemrég a Der Spiegel vádolta meg a németországi Schleswig-Holstein megyében lévő Pinneberg kis zsidó közösségének 71 éves elnökét azzal, hogy 2003 óta hamis identitással csapta be a helyi zsidókat.

A Spiegel szerint Wolfgang Seibert valójában protestáns, és csupán kitalálta zsidó identitását. Seibert családja állítólag a náci Németországért harcoltak a második világháborúban. A hírre Seibert egyelőre nem reagált, csupán annyit mondott, hogy az ügyvédjével fog konzultálni. Cáfolta azt a hírt, hogy tervezi a pozíciójából való visszavonulást.

Wolfgang Seibert

A 42000 fős Pinnebergben 250 tagja van a zsidó közösségnek.

A Spiegel szerint Seibert 1947-ben született egy protestáns családban, majd 3 nappal később megkeresztelték. A lap azt írta, a férfi nagyszülei is protestánsok voltak. Seibert viszont korábban azt állította, hogy a nagyanyja, Anna Katharina Schmidt, akinek Marx volt a születéskori neve, túlélte Auschwitzot. A magazin szerint ez az állítás hamis.

Seibert apai nagyapja a második világháborúban német katonatiszt volt, és az apja is Hitler hadseregében szolgált, írta a Spiegel. Seibert korábban állítólag többször lett csalásért elítélve.

A Die Welt szerint Seibert 2014-ben került a média figyelem középpontjába, amikor a zsidó közössége menedéket nyújtott egy muszlim bevándorlónak. A pinnebergi zsidó közösség liberális elveket vall, és Seibert nagy hangsúlyt fektetett az évek alatt a zsidó-keresztény párbeszédre.

Seiber ál-zsidó identitása nem egyedülálló eset Németországban, ahol több keresztény német adta ki magát zsidónak és támadta a zsidó államot.

2016-ban Christoph Glanz vallotta magát zsidónak, és Izrael bojkottjára szólított fel másokat, illetve zsidóként egy olyan petíciót terjesztett, amely arra buzdította a palesztinokat, hogy térjenek vissza a zsidó államba, számolt be az esetről még 2016-ban a The Jerusalem Post.

2012-ben egy nem-zsidó német költő és Izrael-ellenes aktivista, az 51 éves Irena Wachendorff elismerte, hogy hazudott, amikor azt állította, hogy az izraeli hadseregben szolgált az első libanoni háborúban.

2010-ben Edith Lutz megpróbálta áttörni a Gázai partoknál lévő tengeri blokádot egy katamarán fedélzetén. Lutz akkor azt állította, hogy betért a zsidó vallásba. A kis zsidó hajó hatalmas médiafigyelmet kapott, amiért zsidók is vannak a fedélzetén. Egy elismert német-zsidó szerző és újságíró Henryk M. Broder derítette ki végül, hogy Lutz hazudott és nem tért át a zsidó hitre.

Az eredeti cikk itt olvasható:

Head of German Jewish community revealed to be non-Jewish

Dear Reader, As you can imagine, more people are reading The Jerusalem Post than ever before. Nevertheless, traditional business models are no longer sustainable and high-quality publications, like ours, are being forced to look for new ways to keep going. Unlike many other news organizations, we have not put up a paywall.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp