Izraelben is téma volt a magyar gender szak megszüntetése

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Merav Michaeli, az izraeli parlament, a  kneszet képviselőnője veszélyesnek nevezte a gendertudományok egyetemi oktatásának magyarországi megszüntetését a Háárec című újságban.

A feminista Michaeli az akadémiai és a szólásszabadság megsértésének minősítette a magyar döntést, mely szerinte a nők elnyomását és a férfiak privilegizált helyzetét igazolja.

Merav Michaeli

Az ellenzéki, baloldali Cionista tábor pártszövetség parlamenti frakcióját, és a kneszet feminista szekcióját vezető Michaeli egyben azzal vádolta az izraeli kormányt, hogy miközben nagylelkűen támogatja az Orbán Viktor magyar miniszterelnök ideológiájához hasonló izraeli intézményeket, közben elsorvasztja a humán tudományokat és a genderszakokat tanító egyetemeket.

Michaeli Kasztner Rezső unokája, aki a második világháborúban a Budapesten székelő zsidó mentési bizottság egyik vezetője volt, majd Izraelben parlamenti képviselő lett. Kasztner Rezsőt egy szélsőséges fiatal lőtte le az ötvenes évek végén, mert azzal vádolta, hogy együttműködött a nácikkal.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp