A két ország közötti barátság elmélyítésén fog dolgozni az új magyar nagykövet Izraelben

Benkő Levente személyében új nagykövet érkezett a tel-avivi magyar nagykövetségre. A mai napon átadta megbízólevelét Izrael Állam elnökének.

Benkő Levente, Magyarország újonnan kinevezett nagykövete a mai napon átadta megbízólevelét Reuven Rivlinnek, Izrael Állam elnökének. A nagykövetég Facebook-oldala szerint Benkő elmondta, hogy a Magyarország és Izrael közötti barátság további elmélyítésén fog dolgozni.

Benkő Levente Magyarország nagykövete Izraelben és Reuven Rivlin Izrael Állam elnöke (Fotó: Facebook/HunEmbassy.TelAviv

Benkő Levente a Magyar Nemzet egy korábbi cikke szerint már régóta tagja a kormánypárt külpolitikai stábjának. Karrierjét az első Orbán-kabinet idején kezdte a Miniszterelnöki Hivatal külpolitikai tanácsadójaként, később az Európai Parlament magyar néppárti delegációjának titkára volt. 2010 után helyezkedett el a külügyminisztériumban, ahol később a biztonságpolitikáért felelős helyettes államtitkárnak nevezték ki.

🇭🇺🇮🇱His Excellency Mr. Levente Benko,Ambassador of the Republic of Hungary, presents his credentials to president RivlinIzrael Magyarországon

Geplaatst door Israel Ministry of Foreign Affairs op Donderdag 25 oktober 2018

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp