Aláírásgyűjtésbe kezd az új szélsőjobbos párt, hogy a kormány ne támogassa a Maccabi Európa Játékokat

A Mi Hazánk Mozgalom november közepétől gyűjtene aláírásokat annak érdekében, hogy a kormány ne támogassa 30 milliárd forinttal a 2019-es Maccabi Európa Játékokat. Szerintük ugyanis ezzel nem a magyarokat segíti a kormány.

A néppártosodni nem akaró volt jobbikosokból létrejött Mi Hazánk Mozgalom október 23-i megemlékezésén jelentette be Toroczkai László, a párt elnöke, hogy november 15-től kezdődően országos aláírásgyűjtést kezdeményeznek. Ennek a célja, hogy nyomást gyakoroljanak a kormányra annak érdekében, hogy az változtassa meg azokat a költségvetési tételeket, amelyek a párt szerint nem a magyarokat részesítik előnyben.

Toroczkai szerint ilyen például a 2019-ben Budapesten megrendezése kerülő Maccabi Európa Játékok állami támogatása is. Ezért a Mi Hazánk az aláírásokkal megtámogatva fogja követelni a Maccabi Játékok 30 milliárdos támogatásának visszavonását. Ezt az összeget pedig inkább egészségügyi fejlesztésekre költse a kormány. „Könyörtelenül fogunk rámutatni minden olyan igazságtalanságra, amely a magyarságot a saját hazájában másodrendű állampolgárként kezeli” – jelentette ki a Mi Hazánk elnöke.

2017 márciusában magánszemélyek már egyszer próbálkoztak aláírásokat gyűjteni a Maccabi Európa Játékok állami támogatásának visszavonását követelve. Azt az online petíciót eddig 4810-en írták alá, Toroczkai most 100 ezer aláírás begyűjtéséről beszélt.

Erre sem kellett sokáig várni – Aláírásgyűjtés indult a budapesti Maccabi Európa Játékok megrendezése ellen – Kibic Magazin

A valamiért zsidó olimpiának is nevezett Maccabi Európa Játékokat 2019-ben Budapesten rendezik majd. Az eseményt a magyar kormány 2,1 milliárd forinttal támogatja, az aláírásgyűjtők pedig pont ennek az összegnek a visszavonását követelik. Egy Molnár János nevű személy indította útjának azt a NOMaccabi2019 elnevezésű online petíciót, amely a kormány által a 2019-es Budapesten megrendezésre kerülő Maccabi Európa Játékoknak korábban beígért 2,1 milliárd forintos támogatás visszavonását követeli.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp