Aláírásgyűjtésbe kezd az új szélsőjobbos párt, hogy a kormány ne támogassa a Maccabi Európa Játékokat

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A Mi Hazánk Mozgalom november közepétől gyűjtene aláírásokat annak érdekében, hogy a kormány ne támogassa 30 milliárd forinttal a 2019-es Maccabi Európa Játékokat. Szerintük ugyanis ezzel nem a magyarokat segíti a kormány.

A néppártosodni nem akaró volt jobbikosokból létrejött Mi Hazánk Mozgalom október 23-i megemlékezésén jelentette be Toroczkai László, a párt elnöke, hogy november 15-től kezdődően országos aláírásgyűjtést kezdeményeznek. Ennek a célja, hogy nyomást gyakoroljanak a kormányra annak érdekében, hogy az változtassa meg azokat a költségvetési tételeket, amelyek a párt szerint nem a magyarokat részesítik előnyben.

Toroczkai szerint ilyen például a 2019-ben Budapesten megrendezése kerülő Maccabi Európa Játékok állami támogatása is. Ezért a Mi Hazánk az aláírásokkal megtámogatva fogja követelni a Maccabi Játékok 30 milliárdos támogatásának visszavonását. Ezt az összeget pedig inkább egészségügyi fejlesztésekre költse a kormány. „Könyörtelenül fogunk rámutatni minden olyan igazságtalanságra, amely a magyarságot a saját hazájában másodrendű állampolgárként kezeli” – jelentette ki a Mi Hazánk elnöke.

2017 márciusában magánszemélyek már egyszer próbálkoztak aláírásokat gyűjteni a Maccabi Európa Játékok állami támogatásának visszavonását követelve. Azt az online petíciót eddig 4810-en írták alá, Toroczkai most 100 ezer aláírás begyűjtéséről beszélt.

Erre sem kellett sokáig várni – Aláírásgyűjtés indult a budapesti Maccabi Európa Játékok megrendezése ellen – Kibic Magazin

A valamiért zsidó olimpiának is nevezett Maccabi Európa Játékokat 2019-ben Budapesten rendezik majd. Az eseményt a magyar kormány 2,1 milliárd forinttal támogatja, az aláírásgyűjtők pedig pont ennek az összegnek a visszavonását követelik. Egy Molnár János nevű személy indította útjának azt a NOMaccabi2019 elnevezésű online petíciót, amely a kormány által a 2019-es Budapesten megrendezésre kerülő Maccabi Európa Játékoknak korábban beígért 2,1 milliárd forintos támogatás visszavonását követeli.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp