Életmentő készüléket kapott a Szegedi Új Zsinagóga a Rotarytól

A szegedi zsinagóga ma már nemcsak a zsidó közösségé, hanem igazi „bet knesset”, azaz a gyülekezés háza, koncertek, előadások helyszíne is, így a készülék sok emberre fog vigyázni, mondta Juhász Máté, Rotary Club Szeged-Tisza elnöke.  

Egy defibrillátorkészüléket ajándékozott szerdán Szegeden a zsinagógának A Rotary Club Szeged-Tisza és szlovén testvérklubja, a Rotary Klub Trzic Naklo közös projektjeként.

A defibrillátort Lednitzky András, a Szegedi Zsidó Hitközség elnöke vette át szerdán a zsinagóga előcsarnokában.

Lednitzky András (balra), Juhász Máté (jobbra)
Fotó: Frank Yvette

Lednitzky András lapunk megkeresésére elmondta, a Szegedi Zsidó Hitközség több tagja is közreműködik a Rotary jótékonysági munkájában, illetve eddig több közös humanitárius programjuk is volt. „Van olyan rendezvény, ahol az 1340 fős zsinagógában 1200-nál többen vannak, így a Szeged-Tisza Rotary Club ajándéka nagy mértékben hozzájárul a programok egészségbiztosítási feltételeinek megteremtéséhez”, tette hozzá az elnök.

A zsinagóga a szegedi zsidó közösség vallási, kulturális, idegenforgalmi központja, ahol 13 éve rendezik meg a nyitott szegedi őszi zsidó kulturális fesztivált 10-12 koncerttel, 4-5 könyvbemutatóval, kiállításokkal.

 

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp