Itt az első arab ország, ahol tananyag lesz a holokauszt

VI. Mohamed marokkói király rendelete értelmében a gimnáziumok tananyaga tartalmazni fogja mostantól a holokauszt bemutatását.

A Coolamnews szerint egy ENSZ közgyűlésén tett látogatása során utasította erre az oktatási minisztert VI. Mohamed király.

„Az általunk tanított történelemnek tartalmaznia kell sokféle nézőpontot és egy pluralista szemléleten kell nyugodnia, valamint be kell mutatni az emberiség legfontosabb eseményeit akkor is, ha ezek a pillanatok nem voltak mindig felemelőek”, magyarázta a döntést a király.

Audrey Azoulay és VI. Mohamed

A király arról is beszélt, hogy az oktatás a legnagyobb fegyver a diszkrimináció, a rasszizmus és az antiszemitizmus ellen. Mohamed király megemlítette az Unesco ügyvezetőjét, Audrey Azoulayt is, akinek az édesapja, André Azoulay a király tanácsadója.

Audrey Azoulay gratulált a király döntéséhez, és elmondta: a király úgy beszél az antiszemitizmusról, mint ami teljesen ellentmond a szabad véleménynyilvánításnak és békés együttélésnek.

Azt még nem tudni, hogyan fogják oktatni a holokausztot a marokkói iskolákban. Marokkó a zsidókkal szimpatizáló V. Mohamed uralkodása idején vette fel a kvázi-diplomáciai kapcsolatot Izraellel, és ez maradt a gyakorlat VI. Mohamed alatt is.

Première dans un pays arabe: la Shoah sera enseignée au Maroc | Coolamnews

Le rapport, largement diffusé sur les réseaux sociaux, indiquait que lors de sa visite à l’Assemblée générale des Nations Unies, le roi du Maroc a envoyé un ordre au ministre de l’Éducation. Il lui demande d’introduire les études sur la Shoah dans son programme.

 

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp